• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2019

10:25

LONČAR: Konkurs za najbolje diplomce medicinskih fakulteta

Društvo

LONČAR: Konkurs za najbolje diplomce medicinskih fakulteta

Podeli vest

Ministarstvo zdravlja treći put organizuje konkurs za prijem u radni odnos najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji, a ministar Zlatibor Lončar kaže da će najbolji diplomci pored posla dobiti i specijalizaciju i upis na doktorske studije

 

Lončar je za RTS rekao da će najbolji diplomci medicine dobiti mogućnost da naprave fakultetsku karijeru.

- To su naša najbolja deca, naša buducnost, deca koja su na fakultetu ostvarila najbolje rezultate i zaslužili su da dobiju posao i ne samo da će dobiti posao, dobiće i specijalizaciju i upis na doktorske studije, što je velika stvar jer mogu da naprave i fakultetsku karijeru – da budu profesori na fakultetu - kaže Lončar.

On je dodao da će im ugovore o zaposlenju 26. juna uručiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Najavljuje da će se i dalje nastaviti sa ulaganjem i zapošljavanjem i na taj način odgovoriti na migracije lekara i medicinskog kadra.

Prema njegovim rečima u toku je i konkurs za srednji medicinski kadar - sestre i tehničare.

- Krenuli smo sa idejom da to bude 200 do 300 medicinskih sestara, međutim, prijavilo se njih 514 i onda smo morali da produžimo konkurs par dana. Sigurno ćemo preko 300 njih primiti u ovom krugu, ali na svakih šest meseci ćemo to raditi - ističe Lončar.

Navodi da je predsednik obećao povećanje plate ze medicinske sestre i tehničare kao i to da je sa predsednikom razgovarao i o rešavanju stambenog pitanja, izgradnji stanova za medicinske sestre i tehnicare.

Lončar je naveo i da je proširena lista lekova, za 31 lek, i to, kako kaže, nisu nimalo jeftini lekovi.

- To su lekovi za lecenje hematoloških oboljenja, karcinom jajnika, pozitivni metastatski karcinom dojke. Terapija koja nam je trebala i koja je izuzetno skupa. Napravili smo to iz ušteda - objašnjava Lončar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija