• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

06.06.2019

20:31

AFERA! MILKA KREĆA TVRDI DA SU JOJ OTELI BEBU U PORODILIŠTU: Ukrali su mi dete odmah po rođenju Imam dokaze za to!

Društvo

AFERA! MILKA KREĆA TVRDI DA SU JOJ OTELI BEBU U PORODILIŠTU: Ukrali su mi dete odmah po rođenju Imam dokaze za to!

Podeli vest

Rodila sam 19. decembra 1993. sina u bolnici u Sremskoj Mitrovici. Lekari su rekli da je moje dete umrlo, a da su telo dali preduzeću "Komunalije" da ga sahrani. Međutim, u tom preduzeću izdali su mi potvrdu da nikad nisu sahranili mog sina, kaže Milka

Mog sina su pre 26 godina oteli u porodilištu u Sremskoj Mitrovici, odmah po rođenju, i za to imam dokaze! U bolnici su mi rekli da mi je dete umrlo i da ga je sahranilo lokalno gradsko preduzeće "Komunalije". Međutim, tamo su mi izdali potvrdu da nikada nisu preuzeli telo mog deteta!

Ovako ispovest za Informer počinje Milka Kreća (48) iz Mladenovca, još jedna majka koja tvrdi da je žrtva afere "Nestale bebe". Zajedno sa ćerkom Zoricom (23), Milka već godinama pokušava da otkrije šta se dogodilo u noći između 19. i 20. decembra 1993. godine, kada je rodila sina kog nikada nakon porođaja nije videla.

Foto: Informer DN

Na silu uspavana

Sumnjiv Protokol

Na Protokolu iz porodilišta nema pečata, a potpis moje majke je falsifikovan. Papir je izdat sedam dana nakon navodne smrti deteta?!
Zorica Malić, Milkina ćerka

Prema Milkinim rečima, suviše detalja ukazuje na to da joj je dete ukradeno i da danas verovatno živi negde ne znajući ko mu je prava majka.

- Porodila sam se 19. decembra 1993. godine oko 23.00 časa u bolnici u Sremskoj Mitrovici. Čula sam i videla živo muško dete, koje je plakalo. Međutim, čim sam se porodila, bez potrebe, prinudno su me uspavali injekcijama. Kroz maglu se samo sećam da su mi onako pospanoj, nakon lekova, dali neki papir i rekli da moram odmah da ga potpišem. Probudila sam se tek sutradan, kada me je sačekalo jezivo saznanje, da mi je sin umro. Doktor mi je objasnio da se bebi obmotala pupčana vrpca oko vrata i da se udavila. Pitala sam ga kako je to moguće kada sam čula svoje dete kako plače, a lekar mi ništa nije odgovorio, već je samo nestao. Dali su mi otpusnu listu i nijedan drugi papir kao dokaz da mi je sin zaista mrtav - kaže Milka.

Foto: Informer DN

Međutim, do šokantnih saznanja Milka dolazi zahvaljujući ćerki Zorici, koja se zainatila da sazna šta se desilo sa njenim tri godine starijim bratom. Zorica kaže da joj je cela priča od početka delovala sumnjivo.

Foto: Informer DN

Slučaj istražuje i Udruženje iz Vojvodine

Ana Pejić iz Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine potvrđuje da je pokrenuta istraga povodom ovog slučaja i da stvari nisu uopšte čiste kada je porodica Kreća u pitanju. Prema njenim rečima, i ova majka je najverovatnije još jedna žrtva afere ukradenih beba.
- Zajedno sam sa Milkinom ćerkom Zoricom išla po državnim i gradskim službama i svojim očima videla silne nepravilnosti, nepotpuna dokumenta, koja jasno ukazuju na to da nije sve kako kažu u bolnici. Dokumenta jasno pokazuju da dete nije sahranjeno. A knjiga protokola porođaja je nepotpuna i nedefinisana. Ovo dete je verovatno ukradeno, a Zorica i Milka su prave lavice koje se bore za sebe i sve nas koji smo doživeli isti sudbinu - kaže Pejićeva.

- U bolnici su mami dali papir na kojem piše da je telo deteta predato Javnom komunalnom preduzeću "Sava" u Sremskoj Mitrovici kako bi ga oni sahranili. Šok je usledio kada smo u ovom preduzeću, koje se sada zove JKP "Komunalije", dobili zvaničnu potvrdu u kojoj piše da nikada nisu preuzeli telo deteta i sahranili ga, kao i da to nikada nije bilo u njihovoj nadležnosti. Tada smo shvatili da je njen sin, a moj brat najverovatnije živ - kaže Zorica.

Greške i falsifikati

Prema njenim rečima, još jedan dokaz da je njena majka pre 26 godina rodila živo i zdravo dete, nalazi se u Protokolu iz porodilišta, dokumentu koji je izdala Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici.

- Taj papir je prepun nepravilnosti. Na njemu nema pečata, dok je potpis moje majke falsifikovan. Osim toga, dokument je napisan tek 27. decembra, dakle sedam dana po navodnoj smrti deteta. Ako je beba moje majke stvarno umrla, zašto su u bolnici čekali toliko da obaveste matičara o tome. Po zakonu, to se radi najkasnije 24 sata po smrti bebe. Da ne govorim da se ni vreme rođenja ne poklapa. Moja majka se porodila 19. decembra u 23 časa, a na Protokolu je kao vreme rođenja ubeleženo 20. decembar u 00.30 časova. Ostale smo skamenjene kada smo sve to saznale, ali nam ovi dokazi daju vetar u leđa da pronađemo dete moje majke, mog izgubljenog brata, koji bi sada imao 26 godina i zvao bi se Milan - kaže nam kroz suze na kraju razgovora Zorica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija