• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.06.2019

17:41

TEJIĆ: JKP BEOGRAD-PUT nije nabavljao već zaključio ugovore o zakupu putničkih vozila!

Društvo

TEJIĆ: JKP BEOGRAD-PUT nije nabavljao već zaključio ugovore o zakupu putničkih vozila!

Podeli vest

JKP Beograd-put je na osnovu sprovedenog postupka centralizovane javne nabavke zaključio ugovore o zakupu putničkih vozila niže srednje klase i vozila srednje klase, izjavio je danas direktor tog preduzeća Ivan Tejić, demantujući raniju izjavu Dragana Đilasa da je reč o nabavci vozila

Danas je bivši gradonačelnik g.Dragan Đilas napadao gradska preduzeća, između ostalog i JKP Beograd-put, te sam dužan kao direktor, da zaštitim radnike i preduzeće od laži koje je izneo, naveo je Tejić.

U kakvom je stanju Đilas ostavio JKP Beograd-put, a u kakvom se nalazi danas najbolje govori podatak da je ukupan dug ovog preduzeća dok je on vladao Beogradom, na dan 01.05.2014.godine iznosio 2.289.851.646 dinara.  Od toga, dug prema dobavljačiima je iznosio 730.218.932 dinara, a dug prema bankama 1.159.633.254 dinara. Znači, g.Djilas je samo u ovom preduzeću ostavio dug od oko 20 miliona evra! Na današnji dan JKP Beograd-put duguje samo 150.114.748 dinara što znači oko 15 puta manje. E takav je domaćin bio Đilas – podsetio je Tejić.


Vraćajući dugove koje nam je ostavio, Tejić je ukazao da je to preduzeće uspelo da kupi 2 mini bagera, 1 glodalicu, 9 putarskih vozila, 1 mobilnu betonsku bazu, 1 mikser za beton, 8 teretnih vozila nosivosti do 600 kg, 12 pokretnih kompresora, 2 viljuškara, 7 kombinovanih mašina,  10 kamiona kipera 6x4, 10 kamiona kipera 4x4, 10 vučenih posipača, 10 kompleta opreme za zimsku službu (raonik i posipač), 1 finišer, 2 termo kontejnera,  1 cisternu za gorivo, 1 bager točkaš, 1 mašinu za bankine, 2 mašine za postavljanje ivičanjaka, 2 mašine za obeležavanje kolovoza (ugovorena je nabavka 25 kamiona kipera 4x4 i 7 valjaka)...


Sada je, kako je rekao, došao red da se nabave automobili srednje i niže kategorije za diplomirane inženjere koji rade na terenu jer su postojeća vozila u proseku stara preko 13 godina.


– Nismo kupili automobile već smo ih iznajmili (operativni lizing). JKP Beograd-put ima 44 inženjera, gradjevinske, saobraćajne i mašinske struke, koji predano rade na poboljšanju kvaliteta saobraćajnica i saobraćajne opreme i koji imaju nameru da u preduzeću ostanu i pruže pun doprinos u svojoj struci. Da li g.Djilas misli da inženjerima ne treba omogućiti najbolje moguće uslove za rad? Ili je dovoljno što se on vozi džipom? A kako je to izgledalo dok je pod njegovom vlašću JKP Beograd-put propadao, a njegov gradski menadžer Bjelić se vozio džipom?! Neka je sramota Djilasa jer napada radnike JKP Beograd-put koje je maltene ostavio bez posla zadužujući kompaniju koju je doveo do bankrota. Sada kada radimo uspešno Djilas to ne može da preživi. Zato laze – zaključio je Tejić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija