• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.06.2019

09:47

OPKOLJENE DIVLJE SVINJE KOD UŠĆA! Vraćamo se u normalu, posle nekoliko dana "PANIKE"!

Društvo

OPKOLJENE DIVLJE SVINJE KOD UŠĆA! Vraćamo se u normalu, posle nekoliko dana "PANIKE"!

Podeli vest

"Horde" divljih svinja "harale" su prethodnih dana glavnim gradom. Šalu na stranu, ali nikome ne bi bilo svejedno da se nađe oči u oči sa veprom. U potrazi za hranom i staništem stigle su "čak" do centra grada, do Obiličevog venca gde se juče ujutru dogodio incident. Uplašena svinja pala je sa šestog nivoa garaže i stradala, a nešto kasnije mladunče je ušetalo u jedan restoran na Novom Beogradu u kom je bila samo čistačica. Ulazna vrata su bila otvorena, pa je prase rešilo da istraži o čemu se radi

Ovo ipak nije simpatična pričica o prasetu u gradu, divljoj verziji Bejba, koje je silom prilika odvojeno od majke, verovatno tokom bekstva sa Velikog ratnog ostrva.

Na celom Velikom ratnom ostrvu ima 35 divljih svinja, a pošto vodostaj reka opada, one će se i same vratiti u svoje prirodno stanište, čim voda opadne za tri, četiri dana, rekao je u jutarnjem programu TV Prva, Budimir Grubić, direktor "Veterine Beograd". Na navode da su prethodnog dana lovci navodno ubijali divlje svinje jer su Beograđani čuli pucnje, Grubić je objasnio da su korišćeni lažni meci tokom opkoljavanja kod Ušća kojima su divlje životinje samo plašene, da bi se lakše uhvatile.

Foto: Printscreen You Tube

- Sve jedinke koje su uhvaćene su trenutno u Bojčinskoj šumi - rekao je lovac Nikola Vojinović.

On je objasnio da je vepar, pogotovo kada je uplašen, veoma opasan i da ima zube ostre poput noža. Reč je o noćnoj životinji koja ima veoma specifičan, neprijatan miris. On je upozorio građane koji šetaju kućne ljubimce, pogotovo one manje, da obrate pažnju ako pas laje na neki žbun. Ljubimci mogu da ih osete na još većoj udaljenosti.

- Divlje svinje imaju jako dobro čulo sluha i mirisa - napomenuo je Vojinović.

On je dodao da se nikad ne zna kako bi jedna jedinka mogla da reaguje. On je svima koji se nađu "oči u oči" sa ovom divljom životinjom preporučio da odmah pozovu "Veterinu Beograd" i da životinji ne prilaze.

Foto: TV IN

Kako je ispričao Grubić, tokom jučerašnjeg dana, dvadesetorica zaposlenih u "Veterini" jurila su prasence zalutalo na Novom Beogradu, teško ne više od 10 kilograma, koje je trčalo brzinom od bar 30 km/h. I jedva su ga uhvatili. On je naglasio da, osim veprova, mogu da budu izuzetno opasne i krmače sa prasićima. On je rekao da se "tu negde" kriju još možda dve, tri divlje svinje, ali on ne očekuje da će biti više problema.

Broj "Veterine Beograd" na koji ih možete pozvati u slučaju da "naletite" na divlju životinju je: 011/276-43-66.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija