• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

09.06.2019

13:06

SRPSKI "MIGOVI" DOLETELI U BUGARSKU, DEJSTVOVAĆE PO NEPRIJATELJU U CRNOM MORU: Nebom će gospodariti naša avijacija!

Društvo

SRPSKI "MIGOVI" DOLETELI U BUGARSKU, DEJSTVOVAĆE PO NEPRIJATELJU U CRNOM MORU: Nebom će gospodariti naša avijacija!

Podeli vest

Na aerodrom "Graf Ignatievo" u blizini bugarskog grada Plovdiva, u toku su pripreme pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije za zajedničko gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru, koje će sa kolegama iz Bugarske armije izvesti na poligonu "Šabla"

Izvršen je i prelet tri aviona "mig 29" iz Srbije u Bugarsku, a pilote iz sastava 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade, koji će izvesti gađanje, po sletanju na aerodrom "Graf Ignjatievo" dočekao je tehnički sastav i bugarske kolege, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Među pilotima je i major Goran Bulajić, koji je govoreći o značaju predstojećeg zajedničkog gađanja istakao da je reč o raketiranju ciljeva u vazdušnom prostoru iznad velikih vodenih površina.

- Na poligonu "Šabla" imaćemo priliku da znanje koje smo proteklih godina stekli tu i proverimo i sagledamo na kom se nivou nalazimo - istakao je major Bulajić.

Na aerodromima "Graf Ignatievo" smešten je i deo tehničkog sastava pripadnika RV i PVO, zadužen za prihvat aviona po sletanju na aerodrom i njihovu pripremu za raketiranje ciljeva, a na aerodromu "Balčik" tokom gađanja biće oficiri za navođenje.

Raketiranje ciljeva u vazdušnom prostoru u aktvatoriju Crnog mora piloti 204. vazduhoplovne brigade avionima "mig 29" na poligonu "Šabla" uspešno su izveli i 2011. godine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
knez

pre 4 godine

Dobili od Rusa , modernizovali pa odvezli u nato bazu .

Esovi

pre 4 godine

Opet se pokazao ruski blef i medijska propaganda koju teraju sa esovima a to je razlog zašto Rusi nisu u svetu prodali niti jedan svoj es a Ameri prodali svoj najbolji PVO na svetu Patriot u čak 7 država po 1,4milijarde dolara i to sve govori a inače američki F35 ima rakete vazduh-zemlja koje taj es mogu uništiti sa 80-150km savršeno precizno ko i Izrael ona dva Pancera u Siriji koji nisu stigli niti da reaguju a ovo sada tek na 32km da ga vide u šta i ne verujem jer je to sigurno manje... B92.net F-35 nevidljiv za S-400? Ruski sistem ga primeti tek kada se avion približi na 32 km

srbin iz srbije

pre 4 godine

Bruka da samo tri operativna aviona imamo u ovom trenutku.

Pik

pre 4 godine

trenutno srbija ima 10 mig29. Sigurno se pitas zasto onda samo 3? Necemo valjda sve da posaljemo u bugarsku!

kiimi

pre 4 godine

koji je taj ''neprijatelj'' u crnom moru!?..i shta srbija trazi tamo , jel ima ona more pa da uvezbava gadjanje iznad morskih povrsina??..a sto ne lete nad kosovo!?!..tamo im je mesto!!..vi iz informera mnogo puta niste objavili moje komentare jer pisem kako ste licemerni!!...ovamo hvalite i kunete se u ruse a onamo srpski avioni branice crno more od neprijatelja...mislim...da ste izgubili kompas..izvestavanje vam je blagoreceno odvratno!..komentar inecete da mi objavite ali ce ovaj isti biti objavljen na ruskim sajtovima i na soc. mrezi vkontakte, pa neek vide rusi s`kim imaju posla...sa dvolicnjacima!

Sasa

pre 4 godine

Kako su obilježeni avioni. Sa malom Narodnom zastavicom, minijaturnom, i bez oznakr Vazduhoplovstva Srbije. Zo je onaj stari tradicionani krug sa plavom i crvenom koji su okolo bijelog krsta. Da olakšam, simbol ratnog vazduhoplovstva danas. Toliko o Srbiji.

bivsi_doktor

pre 4 godine

Idu da vežbaju protiv Rusa. Da li postoji veća sramota i bezobrazluk?

Marko

pre 4 godine

Drugim recima celokupna avijacija u Bugarskoj. Ko nam cuva nebo ovih dana..?? Inace, koliko znam, nista od podizanja na nivo 4+, ali svi cute kao zaliveni. Onih 180 miliona ko zna kome je otislo u dzep. Od tenkova ni traga ni glasa...Jeza od drzave.

toto

pre 4 godine

@kiimi boli nekog ona stvar za tvoje misljenje a najmanje Rusiju nikada se nismo sladje nasmejali na neki komentar kao tvoj sa pretnjom jednoj platformi .... trla baba dlan da jo prodje dan

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17