• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

10.06.2019

21:56

U PENZIJU SA 70 GODINA, DRŽAVA OPET MENJA PRAVILA! Ukida se "SILA ZAKONA" po kojoj SA 65 GODINA ŽIVOTA morate u penziju!

Društvo

U PENZIJU SA 70 GODINA, DRŽAVA OPET MENJA PRAVILA! Ukida se "SILA ZAKONA" po kojoj SA 65 GODINA ŽIVOTA morate u penziju!

Podeli vest

Radni vek u Srbiji mogao bi biti produžen do navršenih 70 godina života, za one koji to žele, ako se usvoji inicijativa za izmenu Zakona o radu

Inicijativu su prihvatili eminentni stručnjaci na savetovanju o aktuelnim pitanjima savremenog zakonodavstva u Budvi, piše Politika

Zaposleni bi, naime, mogao da ostane u radnom odnosu još pet godina posle ispunjenja uslova za starosnu penzijuako to sam želi i ako postoji potreba poslodavca za njegovim radom, rečeno je na savetovanju, završenom u petak, koje je organizovao Savez udruženja pravnika Srbije i Republike Srpske.

Predlog da radni odnos ne mora da prestane po sili zakona sa 65 godina života, već da se ta granica može pomeriti do 70. rođendana, biće upućen nadležnim ministarstvima koja su ovlašćena da Vladi Srbije predlože izmene i dopune Zakona o radu, o čemu bi na kraju odlučila Skupština Srbije, dodaje list.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Pa vi stvarno niste normalni.Lako je sedeti i pisati zakone u 70 godini života,ali stvarno raditi u lošim uslovima i izrabljivanjima kakva su u Srbiji,to je nemoralno,pa i surovo za ljude,koje kad rade šamara,teret,promaja,hladnoća,mraz,kiša,vrućina i ostali loši uslovi.Pa poslanici i zakonodavci mogu da sede i komanduju tj.izrabljuju radnu snagu i do 80 godine života,kad teže od olovke i kašike ne podižu u radnom veku.Opasuljite se,nacija nam je i ovako bolesna.

Pera

pre 4 godine

Ma naravno... Umreti na radnom zadatku,to je ideal svih nas. Sve za dobrobit države,a ljude ko .... Kome još treba penzija,svi žele da rade dok ne crknu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija