• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.P.

12.06.2019

19:19

NIS PREDSTAVIO REZULTATE ODRŽIVOG RAZVOJA: U zaštitu životne sredine  uložili smo 320 miliona dinara

Društvo

NIS PREDSTAVIO REZULTATE ODRŽIVOG RAZVOJA: U zaštitu životne sredine uložili smo 320 miliona dinara

Podeli vest

Naftna Industrija Srbije (NIS) je i u protekloj godini bila jedna od vodećih kompanija koja je ulagala u različite društvene segmente, rečeno je prilikom predstavljanja Izveštaja o održivom razvoju za 2018

Kako navode u NIS- u, protekle godine poseban akcenat je bio na investiranju projekata zaštite životne sredine.  
- Za projekte zaštite životne sredine lane je izdvojeno 320 miliona dinara, posao su dobili mladi bez prethodnog radnog iskustva, ali smo ohrabrivali povratak iz inostranstva mladih domaćih stručnjaka koje smo angažovali na projektima posebno vezanim za 
zaštitu okoline kojima se naša kompanija bavi
- napominju u NIS i dodaju:
U realizaciju društveno odgovornih programa uložili smo 408 miliona dinara i podržali rad Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, Opštu bolnicu Studenica u Kraljevu, KBC u Kosovskoj Mitrovici, Institut za majku i dete u Beogradu, Kliniku za opekotine u Beogradu i Hemato-onkološko odeljenje za dečije interne bolesti u Nišu - stoji u izveštaju ove kompanije.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je Ministarstvo zdravlja u prethodnom periodu uložilo preko 500 miliona evra u izgradnju savremenih medicinskih objekata, kao i u nabavku novih aparata i opreme. 
- Ključ unapređenja u zdravstvu leži u zapošljavanju mladih kadrova, lekara i medicinskog osoblja. Želeo bih da izrazim zahvalnost kompaniji NIS koja daje primer drugima kada je u pitanju odgovorno ponašanje, kao i da je potrebno taj primer slediti. Očekujem da naša saradnja na polju unapređenja zdravstvenog sistema bude još bolja iz godine u godinu - izjavio je Lončar.

Foto: Promo/NIS

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da moramo da naučimo decu da misle, kreativno razmišljaju i stvaraju nove ideje.
- NIS je kompanija koja upravo to radi. NIS je uložio više od šest miliona evra u obrazovanje u okviru programa "Energija znanja", a to su aktivnosti poput opremanja kabineta i kreiranja novih programa. U sistemu saradnje sa NIS-om su desetine naših srednjih škola, imamo zajedničke projekte namenjene promociji nauke, a kompanija ima i odlične vidove saradnje sa mnogim fakultetima - rekao je Šarčević.

Foto: Promo/NIS

Iz NIS -a je napomenuto da je njihov prioritet u 2018. bio ulaganje u razvojne projekte pa je ukupno investirana 41 milijarda dinara, što je za 55 odsto više nego godinu dana ranije. Ostvarena je neto dobit od 25,1 milijardu dinara, dok je akcionarima na ime dividente isplaćeno 6,9 milijardi dinara. 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija