• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P. - A. C.

14.06.2019

22:37

VODIČ ZA SRPSKE TURISTE!  KAKO IZBEĆI SAOBRAĆAJNE KAZNE NA LETOVANJU! Grci skidaju tablice zbog parkinga Bugari hapse pijane vozače, Crnogorci deru sa kaznama

Društvo

VODIČ ZA SRPSKE TURISTE! KAKO IZBEĆI SAOBRAĆAJNE KAZNE NA LETOVANJU! Grci skidaju tablice zbog parkinga Bugari hapse pijane vozače, Crnogorci deru sa kaznama

Podeli vest

Policajci u Grčkoj skinu tablice sa nepropisno parkiranih kola i ne vraćaju ih dok vlasnik ne plati kaznu, koja ide i do 80 evra * U Bugarskoj se ide u zatvor i za 0,12 promila

Srpski turisti koji ovog leta kolima krenu na more u neku od okolnih zemalja platiće papreno skupe saobraćajne kazne ukoliko ne poštuju propise, a mogu čak i da završe u zatvoru!

U Grčkoj možete imati problema sa veoma revnosnim saobraćajcima, koji kontrolišu svaki detalj, a ako se nepropisno parkirate, skidaju vam tablice i ne vraćaju dok ne platite kaznu, koja ide do 80 evra. U Bugarskoj vlada nulta tolerancija na alkohol, pa se u zatvor ide ako za volanom imate 0,12 promila. U Crnoj Gori i Hrvatskoj kazne su u proseku skoro dvostruko više nego u Srbiji.

Revnosni saobraćajci

Direktor Jute Aleksandar Seničić ističe da Grci već godinama rigorozno kažnjavaju sve saobraćajne prekršaje i da su njihovi policajci veoma revnosni u obavljanju svog posla.
- Najgore prolaze naši turisti koji letuju u Solunskoj regiji i u letovalištima u blizini Atine, jer vam tamo pored kazne za nepropisno parkiranje skinu i tablice. Sama kazna nije strašna, u proseku uzimaju oko 60 do 80 evra za ovaj prekršaj, ali se situacija iskomplikuje ako vam skinu tablice za vikend. Tada morate da sačekate prvi radni dan i tek kad završite svu papirologiju i platite kaznu, možete krenuti put Srbije - napominje Seničić i dodaje:
- Grci kontrolišu sve, paze da li vam je pojas vezan, telefoniranje tokom vožnje je takođe strogo zabranjeno, a najviše "deru" za brzu vožnju, tu mogu da vam uzmu i do 750 evra. Sve kazne je najbolje platiti odmah, jer ukoliko to ne uradite, na granici ćete dati još 100 evra više - kaže Seničić.

Foto: Informer

NEMA ŠALE SA GRCIMA Skinute tablice sa nepropisno parkiranog automobila u jednom letovalištu u Grčkoj



I Ana Nikolić, koja živi u Grčkoj desetak godina i ima turističku agenciju "Nikana travel", upozorava turiste da najviše obrate pažnju na nepropisno parkiranje.
- Već smo ove sezone imali nekoliko slučajeva skidanja tablica na Tasosu, Potosu i u Pefkohoriju. To se radi u slučaju da ste auto parkirali na trotoaru, rampi za kolica i invalide, na parking-mestu predviđenom za trudnice ili pešačkom prelazu. Savetujemo svima da poštuju ograničenje brzine, jer postoje radari, ali i saobraćajne policije ima više nego ranijih godina - rekla je Nikolićeva.

Oštrije kazne


Aleksandar Zarić, vlasnik agencije "Ponte", navodi da su sve države pooštrile kazne za saobraćajne prekršaje.
- U Bugarskoj je, primera radi, propisana kazna zatvora od godinu dana za vožnju u alkoholisanom stanju i turisti tu nisu izuzetak. Granica je svega 0,12 promila, što znači da ako popijete jedno pivo i sednete za volan, mogu da vas uhapse. Crna Gora, Hrvatska i Makedonija su takođe pooštrile kazne. Meni se desilo da sam prekoračio brzinu u Makedoniji i dobio sam kaznu 400 evra - objašnjava Zarić.

Foto: Informer


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija