• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

16.06.2019

10:47

(VIDEO/INFO) POČELA NAPLATA PUTARINE KROZ GRDELIČKU KLISURU! Evo koliko će vas sad koštati put ako kolima krećete u Grčku!

Društvo

(VIDEO/INFO) POČELA NAPLATA PUTARINE KROZ GRDELIČKU KLISURU! Evo koliko će vas sad koštati put ako kolima krećete u Grčku!

Podeli vest

Na deonici autoputa kroz Grdeličku klisuru juče je počeo da se primenjuje zatvoreni sistem naplate putarina


Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak rekao je za Novo jutro TV Pink da je zatvoreni sistem naplate putarine počeo juče u 12 sati.

- Učesnici saobraćaja od Beograda do Niša plaćali su 800 dinara, sada od Doljevca do Preševa košta 540 dinara. Razlika u ceni nekad i sad je nekih 250 dinara, ali možemo naše sugrađane i strance da obradujemo jer vrlo brzo može da se stigne do granice sa Makedonijom i da vrlo brzo mogu da stignu u Grčku na letovanje – kazao je Drobnjak.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Kako dodaje, nema zadržavanja i vrlo je bezbednije voziti se auto-putem nego magistralnim.

Drobnjak je dodao da je ostao da se uradi još jedan krak koridora ka Bugarskoj, kao i da to treba da bude gotovo do kraja godine.

Foto: Pink.rs

- Trenutno Putevi Srbije rade obilaznicu oko Beograda, do kraja godine bi trebalo da se završi Surčin-Obrenovac, da imamo auto-put sve do Čačka. Ovih dana smo se intenzivno bavili poplavama – rekao je Drobnjak i dodao:

- Bili smo i u Trsteniku, Kraljevu, Lučanima, Guči, Dragačevu, Krupnju. Kraljevo je ta poplava najviše uništila. U Kraljevu treba da uradimo 19 mostova novih i 18 da vidimo da li ćemo da radimo nove, ili ćemo da saniramo postojeće.

Drobnjak kaže da su trenutno geometri na terenu i snimaju lokaciju, kao i da se rade tipski projekti.

Kad poskupljuje putarine i koliko

Vozače očekuje poskupljenje putarina od 1. jula, za 12 odsto. Još uvek se ne zna da li će se to poskupljenje odnositi i na cene koje se primenjuju na deonici od Doljevca do Preševa. 

Drobnjak je ranije rekao da će novi cenovnik biti donet onda kada poslanici usvoje predlog Vlade i da će "Putevi Srbije" tih dodatnih dve milijarde dinara uložiti u održavanje puteva.

- Do kraja ove godine treba da završimo 50 mostova – najavio je Drobnjak i dodao da su velike razmere štete.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Ban

pre 4 godine

Alooo ljudi a Vlasotinačku petlju zasuli peskom. 40 km zaoibilazimo da dodjemo kući a 5 km smo od autoputa ! Molim Vas istražite to !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija