• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/P. Vasijević

16.06.2019

18:56 >> 19:02

BIĆE I ANTISRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U SRBIJI, KAKO JE KRENULO! Nije šala, ako se odreknemo KIM i ovaj nestvarni scenario mogao bi da postane realan!

Društvo

BIĆE I ANTISRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U SRBIJI, KAKO JE KRENULO! Nije šala, ako se odreknemo KIM i ovaj nestvarni scenario mogao bi da postane realan!

Podeli vest

Ako se Srbija odrekne Kosova, doći će dan kad će joj biti uspostavljen zahtev da na svojoj teritoriji formira autokefalnu Antisrpsku pravoslavnu crkvu koja bi otimala svetinje i manastire Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Koliko god ovo danas zvučalo paradoksalno, kada bi Srbija u nekoj budućoj generaciji zgazila na svoje postojanje, i ovaj nestvarni scenario mogao bi da postane realan.

A nova Antisrpska crkva začas bi dobila svoje "mitropolite", "episkope", "sveštenike", pa i "vernike", koji su oduvek znali da je jedini njihov put - oslobađanje od imperijalizma Srpske pravoslavne crkve. Jer zamislite samo da je neko u godinama i decenijama iza nas pomislio i u pomračenju uma da Manastir Ostrog nije srpska svetinja. Da ne pripada vernicima Srpske crkve i Svetom Petru Cetinjskom, već nekim neoboljševičkim EU komitetima i evroatlantskim mutant "religijama" u novoj državi Montenegro.

Taj bi pre bio upućen na hospitalizaciju ili na tihovanje sa ostroškim duhovnicima, nego što bi se s njim pribrano razmenjivali argumenti.

Međutim, posle ispunjenja brojnih zadataka sa rasporeda, odricanja od Srbije i srpskog imena i jezika, cepanja najslavnijih pisaca iz čitanki, posle ulaska u NATO, Crna Gora je dobila zadatak da divljački i paganski zatre Srpsku pravoslavnu crkvu na svojoj teritoriji.

Tek sa ostvarivanjem tog uslova zvanična Podgorica moći će da otvori „novo poglavlje" u procesu katarzičnog preumljenja. Tek tada saznaće šta joj se daje kao poklon i sledeći uzvišeni zadatak.

I kao što je iz zapadnih opusnih centara, a uz pomoć vaseljenskog patrijarha, nepriznata "ukrajinska pravoslavna crkva" dobila nezavisnost, tako će doći na dnevni red i pokušaj priznanja „milogorske pravoslavne crkve".

Po istom receptu kao što se, iz istih novih kominterni, najavljuje priznanje nekanonske "makedonske pravoslavne crkve", čim je Makedonija promenila svoje ime kako bi zakoračila u NATO.

PALMERU, KOSOVO I BOSNA IMAJU MNOGO VEZE, znaš ti to odlično, ali si dovoljno "KVARAN" PA TO KRIJEŠ I NAPADAŠ SRBE...

A već se uveliko prenosi od uha do uha da se i Priština sprema da na teritoriji samoproglašene tvorevine izrodi "kosovsku pravoslavnu crkvu" i da, po istom uhodanom metodu, pokuša otmicu svetih dokaza srpskog imena i postojanja.

Dakle, vreme je čuda. Ali, i vreme izazova.

Ako Srbija u budućim godinama prihvati da bude deo paklenog scenarija i ako pristane na kapitulaciju radi sopstvenog dobra, odrekne se Kosova, obuče NATO uniformu, dobiće i zaslužene nagrade.

Nije teško zamisliti da bi tada mogla da se formira, zašto da ne, i Antisrpska pravoslavna crkva sa svojim "velelepnim hramovima". Nije nezamislivo da bi, u tom slučaju, ta APC dobila punu podršku medija, nevladinih organizacija, mnogih javnih delatnika. Samo bi nebo bilo granica.

LINTA O OTIMANJU IMOVINE SPC U CRNOJ GORI: Diplomatskom ofanzivom sprečiti namere Podgorice!

Srećom, sve je još u našim rukama.

Kao što je Milo groteskno mali i nemoćan da bi osvojio čudesno moćni, večni i nepobedivi Ostrog, tako bi i Srbi bili manji od makovog zrna kad bi pokušali da se odreknu Kosova.

Nemoguća je to misija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

E ovo je jedan od razloga zašto Srbija ne da Kosovo i metohiju, zašto brani svetinje u Crnoj Gori i verni narod, zašto brine o svim Srbima u regionu, ali i svim verskim zajednicama u Srbiji. Zato što joj je dosta komiteta. Što sovjetskih, što jugoslovenskih, što u današnje vreme, evropskih. Srbija nije ni šovinistička ni nacionalistička tvorevina. Ali je sigurna u svoje postojanje, koje je kredibilno, moćno i zaštitničko kada su civilizacijske norme u pitanju. Nema govora da Srbija obuče bilo čiji kaput. I građani i vlast i opozicija, i istočni i zapadni partneri moraju da utuve sebi jednom zauvek u glavu. Srbija je svoja. Original i Bog je razbio kalup kada je stvorio. Uz sve izazove, uvek je i uvek iznova vuče isključivo progres društva i šire zajednice i vodi zdrav razum. Ali, ako iko pokuša pritiscima, bilo unutrašnjim ili spoljašnjim, da je na tom putu zaustavi... čuva i jednu opciju trenutno odloženu na polici. Duša Srbije je čista i veoma moćna.

Bane

pre 4 godine

Tačno, ali, neki su hteli da razgraničavaju Kodovo.

Bane

pre 4 godine

Kosovo je okupirano i to treba usvojiti na Skupštini i objaviti celom svetu. Ako neko postupi na drugi našin (tj. prizna, podeli, razdvoji Kosovo), trebalo bi mu suditi.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija