• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: PSS

16.06.2019

20:55 >> 21:02

KARIĆ IMA REŠENJE ZA PROBLEME REGIONA: DA U EU ISTOVREMENO I PREKO REDA UĐU SVE ZEMLJE BALKANA! Bogoljub Karić reizabran za predsednika Pokreta Snaga Srbije - BK

Društvo

KARIĆ IMA REŠENJE ZA PROBLEME REGIONA: DA U EU ISTOVREMENO I PREKO REDA UĐU SVE ZEMLJE BALKANA! Bogoljub Karić reizabran za predsednika Pokreta Snaga Srbije - BK

Podeli vest

Bogoljub Karić je uz jednoglasnu podršku i ovacije 400 delegata iz cele Srbije ponovo izabran za predsednika Pokreta Snaga Srbije - BK

Na Izbornoj skupštini PSS - BK i sednici Glavnog odbora održanoj u Vili Jelena za zamenika predsednika Pokreta reizabran je narodni poslanik i počasni konzul Belorusije Dragomir J. Karić, a potpredsednici će u mandatu od četiri godine biti Tihomir Simić, Vera Čabarkapa, Simon Dragomir Karić, Radoš Petrović i Milorad Panjević. 

Izvršnim odborom Glavnog odbora predsedavaće Persa Minjović, a potpredsednici Izvršnog odbora GO su Miloš Vučinić, Boris Teodosijević i Zvonko Ilinčić. 

Skup je počeo minutom ćutanja kojom je odata počast Sretenu Kariću, Svetimoru Ivanoviću i svim članovima PSS - BK preminulim između dve skupštine.

Svečanom događaju, kojem je prisustvovalo svih 400 prijavljenih delegata, što je retkost u radu političkih stranaka, zbog poslovnih obaveza nije mogao da prisustvuje Bogoljub Karić. Prisutne je u njegovo ime pozdravila supruga Milanka Karić, narodna poslanica i počasni konzul Kazahstana, podsetivši na ono sa čim se Pokret suočavao tokom 15 godina od osnivanja. Istakla je da iz svega PSS- BK izašao još jači i ujedinjeniji.

- Prošlo je mnogo godina i svi znamo kako je bilo, koliko nam je bilo teško i šta smo sve prošli, ali smo izdržali i pobedili! Ogromno vam hvala na istrajnosti i na tome što ste dokazali da verujete našem lideru, genijalcu Bogoljubu Kariću koji jeste vizionar, strateg, čovek od akcije, čovek koji voli ovu zemlju, koji je čovek kosmopolita! Sve ono što su nam ovde oduzeli, uništili, upropastili, sve je ponovo stvorio zajedno sa celom porodicom. I stvorio je kompaniju koja je danas jedna od 100 najboljih u svetu. Govorila sam da oni mogu da nam uzmu sve, kao što su i uzeli materiljalno, ali ne mogu da nam uzmu pamet, spodobnost i Bogoljubov patriotizam - kazala je Milanka Karić, koja kao narodna poslanica intenzivno radi na promociji Srbije i štiti interese srpskog naroda i države.

Ona je posebnu zahvalnost izrazila Dragomiru J. Kariću koji je ogromnim naporima uspeo da tokom 11 godina brutalnog političkog progona Bogoljuba Karića očuva Pokret i da privuče mnogo mladih ljudi. Tokom svih tih godina aktivnost PSS - BK nije prestajala kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu. Pokret Snaga Srbije - BK je radio u teškim uslovima, ali je bio respektovan od svih inostranih delegacija i ambasada, njegovi predstavnici su pozivani na sve važne prijeme i događaje koji se nisu ticali ondašnje vlasti. Učestvovao je na mnogim velikim skupovima političkih partija od zapadne Evrope, preko zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, Latinske Amerike do Kine i Indije. Zamenik predsednika Dragomir J. Karić primao je predstavnike stranih diplomatskih misija i razgovarao sa mnogim svetskim zvaničnicima ukazujući im na delikatnost situacije, čime je stečena velika podrška važnih institucija. 

Na Izbornoj skupštini na kojoj su izabrani svi organi Pokreta i Glavni odbor od 157 članova, istaknuto je da je Srbija bila i da će ostati zemlja mira. Pokret snaga Srbije - BK je svestan da se sudbina države lomi na Kosmetu i, ističe, da se nikada ne smemo odreći svoje postojbine. Delegati su jednoglasno podržali izjavu Bogoljuba Karića da je jedino istinsko rešenje za Kosovo i Metohiju, kojim bi se izbegle sve konfrontacije, da Evropska unija istovremeno i preko reda primi sve države Balkana, koje još nisu članice EU, u svoje članstvo.

Takođe, navedeno je da je cilj PSS - BK da Srbija postane država socijalne pravde koja će svojim građanima između ostalog obezbediti besplatno osnovno i srednje školsko obrazovanje i zdravstveno osiguranje. Važan zadatak je zaustavljanje drastičnog pada nataliteta, što bi se, između ostalog regulisalo, uvođenjem državne naknada za svako novorođenče, dok bi porodice sa troje i više dece imale poseban novčani stimulans. Posebna pažnja se obraća i na razvoj Vojvodine koja uz savremeni način obrade zemljišta ubrzo može hraniti ne samo Srbiju već ceo Balkan. 

- Nudimo program jake, moderne, ekonomski i tehnološki razvijene Srbije, ali i Srbije koja neće zaboraviti žrtve na Košarama i Paštriku, kao što naši preci nisu zaboravili ni Cer, ni Kolubaru, ni Kajmakčalan. Naš cilj je da Srbija ne bude ničija već svoja, da bude cenjena država u porodici evropske zajednice naroda. Srbiji nisu potrebni gospodari, već sluge naroda - naglašeno je u programu PSS - BK.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59