• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

18.06.2019

09:22

NEKO OTVORIO KESU SA TESTOVIMA IZ MATEMATIKE I PRODAO REŠENJA! Ministar Šarčević otkrio zašto je odložen današnji ispit za male maturante!

Društvo

NEKO OTVORIO KESU SA TESTOVIMA IZ MATEMATIKE I PRODAO REŠENJA! Ministar Šarčević otkrio zašto je odložen današnji ispit za male maturante!

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je danas da je test iz matematike za malu maturu "provaljen" i to da se to dogodilo u nekoj školi

On je za Večernje novosti rekao da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali da je "zatajilo" negde na terenu.

- Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga - kaže Šarčević.

- Svi će morati policiji da pokažu rezervne kese, pa će se utvrditi gde se ovo dogodilo - dodao je ministar.

On je istakao da je ovo poslednja godina kada ovakav rizik postoji i da će od sledeće godine "sve biti digitalno".

Test iz matematike pomera se za četvrtak, a mali maturanti, pošto su u ponedeljak polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, polažu u sredu, prema planu, kombinovani test iz više predmeta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan Momcilovic

pre 4 godine

Strasno. Ovo je komentar ministra??? Koja smo mi banana drzava. Kakva sramota. Kakvo dno dna. Dublje nema.

Mašnica

pre 4 godine

Djilas, Šolak tu treba tražiti krivce. I N1 je sumniva.

profesor

pre 4 godine

Valjda ce se neko pametan setiti da konacno ukine ovaj cirkus od mature. A i pomocnica ministra je vrrh bree!

Pera

pre 4 godine

Kako se ono kaze? « Riba od glave.... ». Sreca da se test pojavio na drustvenim mrezama!!! I to je skoro pa svake godine isti problem. Super sto ce biti sankcija, a prvo ministar bi trebao sam sebe da sankcijonise davanjem ostavke.

Saradžogla

pre 4 godine

Svi mi koji imamo ohoho decenija života a nemamo ,,pileće pamćenje,, kažemo DA MALE MATURE NIJE BILO!Kvalitet ocena ti govori šta ćeš da upišeš.Zanatlije su najbolje prolazili.Odmah posao u firmi gde si praksirao.Plata,oblačenje i novi automobil.Majke im ga spalim pokupiše sve najbolje devojke.Ići tada u gimnaziju je bilo ispod časti jer kada svršiš ti si ništa!Učiš od svega po malo i zapravo ništa neznaš!DANAŠNJA ,,MALA MATURA,, JE BIZNIS DA MNOGI ZARADE!Prvo mazne pare ko sastavlja pitanja pa onaj što štampa!Onda dežurstva i tako redom bla,bla,bla ... Neko ti donese unapred pitanja sa odgovorima i ti prođeš super ....

joca

pre 4 godine

I hoce ministar preuzeti odgovornost i podneti ostavku?

bubasvaba

pre 4 godine

pametno policiju u sve skole i provera i gde se nadje greska krivicna prijava za krivicno delo odavanje drzavne tajne i najstrozija kazna.

Mario

pre 4 godine

Ovo se u Titovo vreme nebi smelo ni da pomisli a ne nesto ovako da se desi Sramota za svaku osudu

pepa prasac

pre 4 godine

superiska, digitalno prebacivanje testova je daleko lakse provaljivati..

Vns

pre 4 godine

Otvorio kesu.....šta reći? Umesto paradajza zagrabio testove iz matematike....ostavkaaaaaa

Vns

pre 4 godine

Neko uzeo iz kese??? A u kesi je bilo luka,paradajza,krompira i testova....budi faca pa daj ostavku....

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59