• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

19.06.2019

14:21

NISMO JEDINI: I u Engleskoj procurili testovi iz matematike, pokrenuta istraga!

Društvo

NISMO JEDINI: I u Engleskoj procurili testovi iz matematike, pokrenuta istraga!

Podeli vest

U Velikoj Britaniji pokrenuta je istraga i preispituje se ispitni sistem u Engleskoj zbog testova iz matematike za srednjoškolce koji su "procurili" u javnost

 

Oko 7.000 učenika danas će proći treći deo Edekselovog ispita iz matematike, prvi nivo, a testovi će biti zamenjeni novom verzijom nakon što su se testovi pojavili na društvenim mrežama, piše Gardijan.

Poslednje curenje testova otkriveno je tokom istrage u školi koja je već sumnjičena da je bila izvor objavljivanja testova, čija se prodaja nudila na društvenim mrežama.

Istraga je pokazala da je zapečaćeni paket s testovima otvoren i da je to uradio neko iz škole, iako nema pouzdanih dokaza da je ijedno pitanje procurilo u javnost.

Kako se navodi, učenici, profesori i njihovi roditelji su veoma uznemireni zbog nastale situacije.

Dodaje se da je curenje testova rezultat loše bezbednosti, kao i da se slična situacija dešavala i prethodnih godina kada su testovi kopirani i deljeni putem interneta.

Inače, prošle nedelje fotografije pitanja su objavljene na društvenoj mreži Tviter uz poruku kandidatima da pošalju poruku, ako žele "sutrašnje testove za matematiku, statistiku i mehaniku".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17