• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net/informer.rs

20.06.2019

14:16

BESPLATNA vožnja za roditelje i decu koja se leče od raka

Društvo

BESPLATNA vožnja za roditelje i decu koja se leče od raka

Podeli vest

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana "CarGo" potpisao je danas Protokol o saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka "NURDOR" čime će CarGo usluga biti potpuno besplatna za roditelje i njihovu decu koja se leče od malignih bolesti u Beogradu

Vučić je prilikom potpisivanja sporazuma sa predsednicom NURDOR-a Jolandom Kororom rekao da je cilj ove saradnje unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka i istakao da je ovo najmanje što "CarGo" može da uradi i tako pomogne deci i roditeljima u teškoj životnoj borbi.

 - Najveća podrška deci koja obolevaju od najtežih bolesti jesu upravo roditelji koji moraju da budu uz njih dok se leče. NURDOR porodicama pruža pomoć kada dovedu decu na lečenje u Beograd, tako što im obezbeđuje smeštaj i sveobuhvatnu podršku. Međutim, zbog ograničenih materijalnih uslova teško je da porodicama obezbede prevoz 24 sata. Zato su pozvali nas u Udruženju ‘CarGo’ i zatražili pomoć, a mi smo veoma ponosni što ovim porodicama olakšavamo svakodnevnu borbu -  rekao je Vučić.

On je dodao da je akcija pružanja besplatnih CarGo usluga za porodice počela pre dva meseca, a da su nakon probnog perioda koji je mnogo značio porodicama, CarGo i NURDOR rešili da formalizuju saradnju potpisivanjem protokola.

 - Ta deca svakodnevno pokazuju veliku snagu u borbi i neodustajanju od života. Svaka podrška i pomoć roditeljima mnogo znači. Njihova borba i priča nas je podstakla da im pomognemo i verujemo da ćemo inspirisati i ostale da se uključe i pomognu koliko mogu -  istakao je Vučić.

Korora je istakla da je podrška i pomoć koju CarGo pruža deci i roditeljima mnogo značajna jer nažalost NURDOR ima samo jednog vozača i on ne može da postigne da u svakom trenutku sva deca i roditelji stignu na vreme na terapije, dok je uz CarGo sada mnogo jednostavnije i sigurnije.

 - Nažalost, dešava se vrlo često da u toku noći, vikendom i praznicima deci bude loše i da po hitnom postupku moraju da se transportuju do bolnice. U tim trenucima CarGo stigne veoma brzo i roditelji imaju veliko olakšanje, a i mi smo mnogo mirniji jer znamo da u svakom trenutku dana i noći možemo imati vas kao partnere da nam pomognete - izjavila je Korora.

 Vučić je dodao da je podrška ugroženima misija Udruženja građana “CarGo” i istakao da ih je ispirisala pre svega Radovanova borba, a zatim i borba dece i roditelja iz NURDOR-a.

 - Nadamo se da će ova humanitarna akcija biti inspiracija i ostalim Udruženjima, ali na prvom mestu kompanijama, da se posvete i pomognu onima kojima je pomoć neophodna - kazao je Vučić.

Udruženje CarGo najavilo je ranije nabavku kombija za osobe sa invaliditetom koji će im olakšati kretanje, a početak humanitarnih akcija ovog udruženja bila je pomoć Radovanu Samardžiću sa cerebralnom paralizom u donaciji sredstava za kupovinu kolica, a koga je nakon toga zaposlila kompanija CarGo Technologies.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija