• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.06.2019

17:15

(FOTO) Zaposleni kompanije Nestlé očistili deo savske obale!

Društvo

(FOTO) Zaposleni kompanije Nestlé očistili deo savske obale!

Podeli vest

U skladu sa fokusom na očuvanje vodenih resursa, Nestlé je pokrenuo Caring for Water inicijativu, kao deo putovanja ka nultom uticaju na životnu okolinu do 2030. godine. Kompanija se obavezala na to da će do 2025. sva pakovanja njenih proizvoda biti napravljena od 100 odsto materijala pogodnih za reciklažu, te da će dodatno raditi na sveukupnom smanjenju zagađenja

Kako bi zajednički ukazali na značaj zaštite životne sredine i očuvanja svetskih vodenih resursa, zaposleni u kompaniji Nestlé očistili su deo obale Save u beogradskom naselju Boljevci. Sa namerom da pokažu da svako od nas malim potezima može poboljšati globalnu situaciju, radnici u kompaniji danas su skupili više od 200 kilograma smeća i uredili savsku obalu blizu Nautičkog sela "Biser".

„Nestlé je ekološki osvešćena kompanija koju čine ekološki osvešćeni pojedinci, i zato koristimo svaku priliku koju imamo da smanjimo svoj uticaj na životnu okolinu -  bilo ovakvim, organizovanim zajedničkim akcijama, ili u svakodnevnom poslovanju“, istakla je Tanja Žigić, menadžer fabrike Surčin Nestlé Adriatic S.

Foto: Promo

„Ovim potezom smo želeli da podsetimo na neizmernu važnost čuvanja naših reka i drugih vodenih površina, kako bismo pomogli odrastanje zdravijih generacija, koji će u njihovim blagodetima uživati i posle nas“, dodala je ona.

Akciji je prisustvovao i gospodin Stevan Šuša, predsednik Gradske opštine Surčin, koji je tom prilikom zahvalio kompaniji Nestlé na doprinosu očuvanju životne sredine u lokalnoj zajednici i izrazio želju za nastavkom saradnje i u budućnosti.

Foto: Promo

U skladu sa fokusom na očuvanje vodenih resursa, kompanija Nestlé pokrenula je Caring for Water inicijativu, kao deo putovanja ka nultom uticaju na životnu okolinu u okviru svog poslovanja do 2030. godine. Kako bi sačuvala ključne prirodne resurse za budućnost, kompanija se obavezala na to da će do 2025. sva pakovanja njenih proizvoda biti napravljena od 100 odsto materijala pogodnih za reciklažu, te da će dodatno raditi na sveukupnom smanjenju zagađenja, zaštiti vodenih ekosistema, planina, šuma i drugih prirodnih dobara.

Nestlé fabrika u Srbiji, koja se nalazi u beogradskoj opštini Surčin, koristi materijale i resurse više puta u misiji da do 2020. godine dostigne nulto odlaganje smeća na deponije. Smanjenje komunalnog otpada fabrike iznosi 80 odsto - od 15 tona mesečno na samo tri - dok kompanija sarađuje i sa više od 10 reciklažnih postrojenja. 

Foto: Promo

 

Do sada, kompanija je u renoviranje fabrike u Surčinu sa ciljem smanjenja uticaja na životnu okolinu uložila 1.2 miliona evra, i tako uštedela 50.000 kubnih metara vode i smanjila potrošnju električne energije u ovom postrojenju za 19.5 odsto. Promenom dizajna pakovanja C i MAGGI proizvoda, za samo jednu godinu upotreba papira smanjena je za 61 tonu, a upotreba plastike za šest tona.

Foto: Promo

Podsetimo, ovo nije prvi put da su zaposleni u Nestlé-u pokrenuli akcije usmerene ka zaštiti životne sredine – na svetski dan posvećen recikliranju, 18. marta ove godine, njih 40 je za samo sat vremena prikupilo 100 kilograma smeća sa obale jezera u Surčinu. 

Više informacija o naporima kompanije Nestlé u rešavanju problema plastičnog ambalažnog otpada možete pronaći na sledećem linku. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija