• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.06.2019

14:56

REPUBLIČKI geodetski zavod kao lider u regionu na polju digitalizacije i inovacija

Društvo

REPUBLIČKI geodetski zavod kao lider u regionu na polju digitalizacije i inovacija

Podeli vest

Republički geodetski zavod zajedno sa Razvojnim centrom Evropske komisije (EU JRC), Svetskom bankom, Ekonomskom komisijom Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE), Agencijom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (UNFAO) i Ekspertskom komisijom Ujedinjenih nacija za upravljanje geoprostornim podacima za Evropu (UNGGIM-Europe) u periodu od 18.09. – 20.09.2019. godine u Vrdniku organizuje međunarodnu konferenciju pod nazivom „Digitalizacijom do razvoja za održivu budućnost u istočnoj Evropi“

Republički geodetski zavod je izabran za domaćina i partnera u organizaciji ovog važnog internacionalnog događaja zbog izuzetnih rezultata koje je ostvario u prethodnom periodu na polju digitalizacije svojih usluga, uvođenjem modernih tehničkih i tehnoloških rešenja i inovativnosti u oblasti upravljanja geoprostornim informacijama i katastra nepokretnosti.

Nov način funkcionisanja katastra nepokretnosti, uvođenje geoprostorne platforme Geosrbija, povećanje transparentnosti i efikasnosti rada, uvođenje novih digitalnih poslovnih procesa i usluga je zapaženo od strane najrelevantnijih evropskih i svetskih institucija. Priznanje koje je NALED u februaru ove godine uručio direktoru Republičkog geodetskog zavoda Borku Draškoviću za reformatora 2018. godine je snažno odjeknulo u Evropi i svetu zbog činjenice da je jedna institucija koja se bavi geoprostornim podacima prepoznata kao lider u digitalnoj transformaciji države i društva što je prava retkost. Pojedina rešenja i procesi koje je Republički geodetski zavod implementirao u svom radu, izuzetno su zapaženi na svetskom nivou i prezentovani su u prethodnom periodu na skupovima u organizaciji Svetske banke, Ujedinjenih nacija, Internacionalnog udruženja geodeta i dr. 

 - Biti domaćin i koorganizator jednog ovako važnog internacionalnog skupa je izuzetna čast za Republički geodetski zavod i Republiku Srbiju, ali i velika satisfakcija svih zaposlenih u ovoj instituciji koji naporno rade svih ovih godina kako bi našim građanima i državi Srbiji obezbedili kvalitetnije i efikasnije usluge iz naše nadležnosti. Zahvaljujući radu i rezultatima, Republički geodetski zavod je danas institucija u koju fakulteti iz inostranstva šalju svoje studente na višemesečnu praksu (Kraljevina Holandija i Republika Slovenija), prima inostrane delegacije u okviru studijskih poseta (Republika Gvajana, Republika Crna Gora, Republika Severna Makedonija i dr.) i organizuje važne internacionalne skupove kao što je ovaj. Na ovaj način Republički geodetski zavod pokazuje da je, zajedno sa Vladom Srbije i uz podršku Svetske banke, na dobrom putu da odgovori izazovima 21. veka - rekao je direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković.

Osnovna tema konferencije je važnost digitalne transformacije države i društva sa osvrtom na digitalne prostorne podatke i uvođenje inovativnih usluga koje se odnose na regionalno i prostorno planiranje, pametne gradove i poljoprivredu sledeće generacije. Cilj konferencije je da se upoznaju različite zainteresovane strane (javni sektor, privatni sektor, akademska zajednica i ostali) o značaju primene IKT tehnologija i promenu trendova poslovanja u regionu istočne Evrope.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija