• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

23.06.2019

17:26 >> 17:29

(VIDEO) PUT JE SLOBODAN, SRPSKE BEBE VIŠE NEĆE UMIRATI ZBOG KISEONIKA! Ovo najslavnija bitka Republike Srpske!

Društvo

(VIDEO) PUT JE SLOBODAN, SRPSKE BEBE VIŠE NEĆE UMIRATI ZBOG KISEONIKA! Ovo najslavnija bitka Republike Srpske!

Podeli vest

Novica Simić je u činu pukovnika preuzeo dužnost komandanta jedne od taktičkih grupa na glavnom pravcu proboja „Koridora života", jedne od najvec´ih i najslavnijih bitaka srpskog naroda u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Kraj rata dočekao je na dužnosti komandanta Istočno-bosanskog korpusa VojskeRepublike Srpske, a nakon rata je obavljao dužnost načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske.

Pogledajte kako je Simić proglasio akciju „Koridor života":

Vojna operacija „Koridor 92" trajala je od 14. do 28. juna na području Posavine i omogućila je spajanje zapadnih delova Srpske i RSK sa ostalim delovima Srpske i Srbijom.

Ovom akcijom, čiji je direktan povod smrt 12 beba u banjalučkom porodilištu zbog nedostatka kiseonika, okončana je 42 dana duga kopneno-vazdušna blokada zapadnog dela Srpske i RSK.

U akciji „Koridor 92", koja je označena kao sudbonosna, poginulo je 413 srpskih boraca - 273 borca Vojske Republike Srpske, 70 boraca Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i 70 boraca Vojske Republike Srpske Krajine, dok je ranjeno 1.505 boraca.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Borko

pre 4 godine

Srbi fasisti lazovi monstrumi 21 veka licno Sam tada bio na koridoru nikoga vi niste pobedili nista vi niste probili ISTINA je samo jedna a to je da ustasa Tudjman Sa Cetnikom slobodanom tog dana napravio savez Ustasa je ubio genetmrala blaza kraljevica I njegovi 10 oficira raspustio HOS I povukao Sa korodora tesku ariljeriju I TENKOVE za hrvatsku tako da su Srbin bez ikakva problema spojio SAO krajinu Sa bAnja lukom i beogradom nikakave tu bitke nije bilo vec izdaja ustasa Koji su ostavili na cjedilu tuzlabski 5 Korpus Pitam se sta bi bilo da smo I dalje drzalu zajedno Korridor Mi I Hrvati za kolko bi psi iz srbije kapitulirali I vjerovatno bi I rat ranije bio gotov ne bi se jos do 1995 godine ljudi ubijali Ali nekonw nije odgovaralo da bosnjaci dobiju drzavu I Ustasa I Cetnik su htjeli prvo da pibiju5sto vise bosnjaka I zemlje im otmu PA da tek onda dodje do iseljenja srba iz hrvatske u novo nastalu na dogovor ustasa Cetnik srpsku republiku u BiH

miroslav moric

pre 4 godine

dosta lazi i petljavine sve je bio dogovor sa francekom kao sto nam je francek uz pomoc tate slobe zaustavio traktorijadu banjalucana i poklonio entitet republika srpska uz nesebicnu pomoc holbruka i klintona.

Nvv

pre 4 godine

Jbt hocete vi vise prestati da pisete o ratu i da isti prizivati. Srba sve manje, a vi bi da ginu. Slusajte malo sta prica predsednik.

Kica

pre 4 godine

Cista laz Korridor je oobodio ustasa frano Tudjman povlacenjem tenkova I teske aetiljerije za hrvatsku Dogovorom Tudjman milosevic Korridor je probijen da nije bilo dogovora Ustase I Cetnika nikada Korridor ne bi bio probijen Srbin bi vec 1992 poceo da gubi rat Ali Tudjman nije hteo da pomogne aliji I bosnjacima da dobiju drzavu verovatno po nagovoru nekih evropskih vlada

miroslav moric

pre 4 godine

admine samo blokirak komentar jer istina boli.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija