• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2019

15:43

LEPA VEST ZA VOZAČE! Od danas vozačke dozvole stižu na KUĆNU ADRESU!

Društvo

LEPA VEST ZA VOZAČE! Od danas vozačke dozvole stižu na KUĆNU ADRESU!

Podeli vest

Građani se od danas mogu na šalterima policijskih stanica ili uprava, prilikom podnošenja zahteva, izjasniti da li žele da im se vozačka dozvola dostavi na kućnu adresu

Naime, Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama, koji počinje da se primenjuje od danas, 1. jula 2019. godine, stvoreni su pravni uslovi da se vozačke dozvole mogu dostavljati na adresu prebivališta građana. 

Nakon što se građanin, koji podnosi zahtev za izdavanje vozačke dozvole, opredeli da mu se ista dostavi na adresu prebivališta, uručenje izdatog dokumenta na adresu vrši JP Pošta Srbije, a građanin njima plaća troškove dostave od 117 dinara prilikom uručenja. 

(VIDEO) DA VAM NE PRESEDNE LETOVANJE! Ovo obavezno uradite pre odlaska na odmor automobilom!

Građanin je u obavezi da nakon preuzimanja nove vozačke dozvole, uništi prethodnu, dok će neuručene vozačke dozvole Pošta Srbije dostavljati organizacionoj jedinici MUP-a, odnosno policijskoj stanici ili upravi teritorijalno nadležnoj po prebivalištu građanina, gde će potom moći da se preuzme. 

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je početkom godine uvođenje ove nove usluge MUP-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zemun

pre 4 godine

cekacete postara tri meseca brigo moja predji na drugoga.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija