• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

03.07.2019

08:33

KILO PŠENICE 20 DINARA?! Vlada sutra donosi KONAČNU ODLUKU!

Društvo

KILO PŠENICE 20 DINARA?! Vlada sutra donosi KONAČNU ODLUKU!

Podeli vest

Vlada u četvrtak odlučuje o otkupnoj ceni. Otkupljivaće se, kako se saznaje, za četiri dinara više nego prošle godine

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović u utorak je u Bikovu kod Subotice izjavio da će Vlada Srbije pokušati da oživi tržište žitarica i da će da interveniše ponudom otkupa pšenice.

Kako Novosti saznaju, na sutrašnjoj sednici Vlade doneće se odluka o otkupnoj ceni, koja će biti 20 dinara po kilogramu.

Trenutna otkupna cena na tržištu je oko 16 dinara po kilogramu, tako da bi državna nabavka za robne rezerve mogla da stvori novu dinamiku. Cena od 20 dinara je izuzetno konkurentna i država će, kako saznajemo, kupiti onoliko zrna koliko joj bude trebalo.

Nedimović je na severu Srbije otkrio da će kabinet iz Nemanjine ulice u Beogradu odvojiti pola milijarde dinara za otkup žita. Vest da će otkupna cena biti za dva dinara viša nego lane obradovaće veliki broj ratara, koji planiraju da svoje proizvode prodaju robnim rezervama.

Iako su iza nas veoma kišni dani, u Srbiji je krenula žetva pšenice i očekuje se da bude završena za desetak dana. Problem mnogim poljoprivrednicima prave i oranice natopljene vodom, zbog kojih kombajni ne mogu normalno da rade i često se zaglavljuju u blatu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ljubastrashni

pre 4 godine

Koliko znam psenica se vec isplacuje po 16,5 rsd/kg.. Nema tu nikakvih 20 din...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija