• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2019

09:22

(FOTO) RADI SE PUNOM PAROM! Vesić: Stižu 344 nova autobusa, počinje izgradnja četiri javne garaže

Društvo

(FOTO) RADI SE PUNOM PAROM! Vesić: Stižu 344 nova autobusa, počinje izgradnja četiri javne garaže

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će za godinu dana biti nabavljeno 344 autobusa, što će biti najveća pojedinačna nabavka u gradskom saobraćajnom preduzeću. Takođe, Beograd će dobiti i četiri javne garaže, čime će se olakšati problem parkiranja vozila

Vesić je, gostujući na televiziji Hepi, rekao da je već dva dana u toku provera klima u vozilima javnog prevoza, te da je dao nalog da komunalna policija i saobraćajna inspekcija svakodnevno proveravaju klimu.

Naveo je da do sada niko nije kontrolisao privatne prevoznike, ističući da oni u autobusima moraju da imaju wifi, klimu, da budu čisti i vozači da imaju uniformu. 

-Desilo se da pojedini privatni autobusi isključuju klimu da bi štedili na gorivu, što je zaista skandal. Juče smo uhvatili jednog privatnika koji je namerno pokvario klimu. Zato ih dva dana već kažnjavamo - rekao je Vesić. 

Foto: beoinfo.rs

Navodeći da gradsko saobraćajno ima 568 autobusa, Vesić je istakao da su i oni juče kažnjavani.

-Dobili su rok do 9. jula da u svih 434 vozila u kojima postoji klima da klima i radi. Ako se to ne desi do 9. jula biće smenjivani. Od prvog novembra ne sme da postoji ni jedan autobus koji nema klimu i grejanje - istakao je Vesić. 

KILO PŠENICE 20 DINARA?! Vlada sutra donosi KONAČNU ODLUKU!

Zamenik gradonačelnika rekao je da Beograd godišnje potroši dvesta miliona evra na gradski prevoz, od čega naplati od građana oko pedeset miliona evra. 

-Nigde se ne dotira tri četvrtine, jer građani bi za taj novac mogli da dobiju 75 škola ili vrtića - istakao je Vesić. 

Počinje izgradnja četiri nove garaže 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su se posle potpisivanja ugovora stekli svi uslovi da kineska kompanija "Šandong" počne projektovanje i izgradnju četiri javne garaže u Beogradu. 

Vesić je to rekao na sastanku sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong", koja je pobedila na tenderu za javno-privatno partnerstvo. 

-Ugovor o izgradnji četiri javne garaže predstavlja osnov da naši kineski partneri započnu projektovanje garaža u ulicama Vlajkovićevoj, Fruškogorskoj, kao i na Trgu republike - istakao je Vesić. 

On je naveo da projektovanje garaža u Vlajkovićevoj i Fruškogorskoj ulici počinje odmah, te da činjenica da je utvrđena trasa metroa, kao i mesto za metro stanicu na Trgu republike, omogućava da se otpočne projektovanje garaže i na tom mestu, prenosi gradska uprava. 

Govoreći o aktuelnim rekonstrukcijama, Vesić je istakao da će do septembra većina ulica biti završena, ističući da je Resavska ulica završena juče.

-Mi ćemo prvog septembra pustiti Karađorđevu ulicu, zatim Trg Republike. Deo ulica 27. marta i Kraljice Marije završićemo do 20. avgusta - rekao je Vesić. 

GRADSKI INSPEKTORI ODUZELI JOŠ JEDNO CARGO VOZILO! Bez odobrenja obavio i naplatio taksi uslugu!

Podsetio je i da će početi rekonstrukcija Savskog trga i da će u februaru tamo biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 4 godine

Kada juče na tv videh onog Crnogorskog lopova sa Vesičem i nosi naočare međ autobusima smucio mi se život. Pa ta kosovarska gamad u svim porama.

mihajlo

pre 4 godine

Građani zaslužili dobar gradski prevoz, sa kvalitetnim autobusima, sa klimom i kvalitetnim sedenjem.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija