• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

06.07.2019

14:08

(FOTO) NOVI SAD DOBIO JOŠ JEDAN BULEVAR! Uloženo više od 700 MILIONA!

Društvo

(FOTO) NOVI SAD DOBIO JOŠ JEDAN BULEVAR! Uloženo više od 700 MILIONA!

Podeli vest

Novi Sad je danas dobio novi bulevar dugačak 1,4 kilometara u koji je uloženo 702,2 miliona dinara, koje su zajednički obezbedili grad Novi Sad, pokrajina i republika, odnosno, JP "Putevi Srbije“. Sentandrejski bulevar se nalazi u naselju Klisa , a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je Novosađanima na novom bulevaru

- Mi zaista radimo zajedno i to je dobitna kombinacija. Sve što su Pokrajinska vlada, Grad Novi Sad i Vlada Republike Srbije dogovarali i planirali, sve je realizovano. Prelep je Novi Sad sa ovakvim bulevarom, a biće još lepši nakon njegovog ozelenjavanja za koje je obezbeđen 21 milion dinara. Danas u Srbiji ima oko 40 000 aktivnih gradilišta, a pre samo pet godina bilo ih je 2 000. Ta velika razlika u broju i napredak su rezulatat našeg zajedničkog rada, stabilne politike i dobrih finansija u zemlјi, jer danas možemo da ulažemo u infrastrukturu. Čeka nas Fruškogorski koridor, auto-put i brza saobraćajnica, brza pruga Beograd-Budimšešta i još mnogo toga - rekla je Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je naglasio da je ovo treći bulevar koji je otvroen u Novom Sadu za kratko vreme, a da se rade još tri bulevara.

Foto: Gradska uprava Novi Sad

- Sada imamo zaista daleko lakšu situaciju pošto sarađujemo i sa pokrajinskom i republičkom vladom sa lakoćom, i danas se u Novom Sadu ne raspravlјa šta je čija nadležnost, nego se zbrajamo i ujedinjujemo oko najvažnijih projekata. Meni je srce puno, jer od danas Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselјe nisu „neki delovi grada preko kanala“, nego postaju jedan potpuno novi, moderan deo grada, obogaćen novim sadržajima. Ovaj projekat i zahtevi su došli upravo od građana tih mesnih zajednica i hvala im na strplјenju i podršci, a na ovome nećemo stati - rekao je gradonačelnik Vučević i najavio nove projekt u ovom delu grada.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je naglasio da će po uzoru na ovaj zajednički posao vezan za Sentandrejski put, biti mnogo novih projekata, kao i to da će u septembru biti otvorena nova, moderna Centralna kuhinja za Predškolsku ustanovu.

Foto: Gradska uprava Novi Sad

- U oktobru biti pušten u funkciju jedan deo Naučno-tehnološkog parka koji će koristiti FTN, zatim da će u novembru biti završena zgrada RTV „Vojvodine“, a u decembru će početi radovi na izgradnji Kliničkog centra Vojvodine. To su gotove i opiplјive stvari koje radimo zajedno - Republika, Pokrajina i Grad i samo to okuplјanje i zajednička snaga obezbeđuju jedinstvo na ovim projektima koji daju konkretne rezultate – rekao je Mirović.

Sentandrejski put je put višeg ranga - državni put II A reda, a njegovim proširenjem će se regulisati saobraćajne gužve na tranzitnom pravcu u grad, kao i u lokalnom saobraćaju. Takođe, ova investicija doprinosi kompletnom uređenju komunalne infrastrukture u tom delu grada i postiže se veći urbani 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija