• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2019

18:01

SREĐENO BEOGRADSKO MORE! Više od 80 ronilaca čistilo Adu Ciganliju!

Društvo

SREĐENO BEOGRADSKO MORE! Više od 80 ronilaca čistilo Adu Ciganliju!

Podeli vest

Na Adi Ciganliji danas je održana tradicionalna ekološka akcija podvodnog čišćenja Savskog jezera u kojoj je učestvovalo više od 80 ronilaca policije, vojske i ronilačkih klubova iz Srbije i Republike Srpske

Manifestaciji je prisustvovao i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan koji je rekao da Beograd ima 186 vodoizvorišta i 12 jezera i istakao da se Ada Ciganlija nalazi u neposrednoj blizini vodoizvorišta, što joj daje poseban značaj i da je važna kao reprezentativan sportsko rekreativan centar ne samo Beograda već i cele Srbije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Posebno je zahvalio roniocima koji godinama učestvuju u ovoj ekološkoj akciji i ukazao da količine danas izvađenog otpada i onih koje su ronioci pronašli predhodnih godina mogu biti ekvivalent brige o životnoj sredini. 

OTKRIVENA NOVA RETKA BOLEST U SRBIJI! Nasledna je, ovo su simptomi, a dijagnostikovana je kod dva pacijenta
 


-Odgovoran odnos prema životnoj sredini, vodi, zemljištu i vazduhu, biljnom i životinjskom svetu je civilizacijska mera i nedopustiv je nehajan odnos prema tim prirodnim resursima - rekao je Trivan.

On je podsetio da Srbija pripada jednom od najbogatijih područja biodiverzitetom u svetu, ali da istovremeno imamo najmanje autohtonih, površinskih voda u ovom regionu Balkana. On je kazao da je važno da se obezbedi voda za budućnost jer je nestašica pijaće vode urgentno svetsko pitanje, koje ima ozbiljne ekonomske, ekološke, ali i socijalne posledice, i da je najvažniji posao Ministarstva rešavanje pitanja otpadnih voda i izgradnje 359 postrojenja kakvo je Centralno postrojenje koje se gradi u Leskovcu koje je juče obišao, a koje je prvo od 359 planiranih u Srbiji. 


U OVIM ZEMLJAMA VAM NE TREBA PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE! Lečenje o trošku Fonda u 20 država Evrope!


Predsednik Olimpijskog Komiteta Srbije Božidar Maljković je rekao da Beograd ima Adu Ciganliju, bogatstvo kakvo retko koji grad u svetu ima i da treba da odgovornim odnosom pokažemo da nam je stalo do čiste i zdrave životne sredine u čitavoj Srbiji.

Božana Ostojić, predsednik SOPAS-a, koji je član Svetske ronilačke federacije (CMAS), i predsednik komisije za ekologiju i održivi razvoj Olimpijskog Komiteta Srbije navela je da su ronioci ranijih godina imali puno više posla oko mnogo većih količina smeća i otpada nego što danas, kada je iz Savskog jezera izvađeno pedesetak kilograma. 

ŽENE, PAŽNJA! OD OVOG KARCINOMA SRBIJA IMA NAJVEĆU STOPU SMRTNOSTI U ODNOSU NA BROJ OBOLELIH! Samo jedan pregled godišnje čuva život od raka grlića materice!


Cilj manifestacije je da se podigne svest društva o značaju zaštite životne sredine i skrene pažnja javnosti na loše navike bacanja smeća u reke, jezera i prirodu. 

Akciju čišćenja Savskog jezera, kojoj je domaćin JP „Ada Ciganlija", organizovali su Olimpijski komitet Srbije (OKS) i Savez ronilaca Srbije (SOPAS), u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i ronilačkim klubom „Kalipso".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija