• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

06.07.2019

22:02

(VIDEO/FOTO) MALIŠANI IZ ZVEČANSKE KREĆU NA LETOVANJE! Željko Mitrović 12. godinu za redom organizuje humanitarnu akciju: Raduje me svaki osmeh!

Društvo

(VIDEO/FOTO) MALIŠANI IZ ZVEČANSKE KREĆU NA LETOVANJE! Željko Mitrović 12. godinu za redom organizuje humanitarnu akciju: Raduje me svaki osmeh!

Podeli vest

Oko 80 štićenika Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvećanskoj kreće večeras na more u Bijelu, zahvaljujući vlasniku kompanije Pink International, Željku Mitroviću. Ovakvu akciju Mitrović i njegova kompanija organizuju 12. godinu zaredom i postala je već tradicionalna

Mali putnici, njih 79, spremni su i uzbuđeni, jer će večeras krenuti put crnogorskog primorja. U ponedeljak će 41 dete krenuti na Rudnik, a sve zahvaljujući Željku Mitroviću koji je, zajedno sa članovima svoje porodice, došao da pozdravi mališane, poželi im srećan put i uruči im pakteće sa opremom za plažu, kao i džeparac.

- U ponedeljak ponavljamo akciju, ali je za njih pripremljen malo drugačiji program, sa drugačijim poklonima i paketima i cela koncepcija prilagođena je njima. Mislim da će i oni biti jako srećni i mislim da svaki njihov osmeh vredi mnogo više nego planetarna sreća u zbiru – kaže Mitrović.

Foto: pink.rs

Ističe da je vezan za sve ustanove ovog tipa, najavljuje nastavak ovakvih akcija i ubuduće i posebno ga, kaže, raduje što je njegova kompanija verovatno jedina koji više puta godišnje šalje mališane na put.

Ovakvi trenuci čine nas srećnijim

Svaki njihov osmeh izaziva u meni posebnu radost, jer zbir ovakvih trenutaka njihove živote čini srećnijima. Veoma sam ponosan i radostan zbog mnogo osmeha i mnogo sreće. Ovo je postala tradicija, a sada ove akcije organizujemo četiri puta godišnje – kaže Mitrović. Dodaje da mališani na put kreću za pola sata, a da u ponedeljak odlazi i druga grupa dece, koju čine mališani sa posebnim potrebama. Oni će se uputitu na Rudnik.

 

- Ove godine ćemo obezbediti putovanja i za zimske praznike i verujem da ćemo proširivati ovu akciju. Mogu da najavim i to da ćemo od decembra ili januara praviti fondaciju koja će se baviti mladim nadarenim ljudima, koje ćemo stipendirati – rekao je Mitrović, dodajući još jednom da je srećan, ponosan, a da su najvažniji osmesi na licima mališana u Zvečanskoj.

SREĐENO BEOGRADSKO MORE! Više od 80 ronilaca čistilo Adu Ciganliju!

Direktor Centra u Zvečanskoj Zoran Milačić kaže da je akcija Željka Mitrovića, njegove porodice i kompanije Pink već prerasla u tradiciju.

- Oni već dugi niz godina podržavaju našu ustanovu i nije tu samo materijalna pomoć, već i satisfakcija koju nosi činjenica da još neko brine o njima, a ne samo vaspitači. Voleli bismo da se i drugi uključe u ovakve akcije – kaže Milačić.

Foto: pink.rs

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da Željko Mitrović svojom akcijom pokazuje društvenu odgovornost, a da je ovo i poziv drugima da se priključe.

MALIŠANI DOLAZE KOD PREDSEDNIKA! Vučić sutra dočekuje osnovce sa severa Kosova i Metohije!

- Deca vape za ovakvim događajima. Nekima je prvi put da odlaze, neki su već bili, ali u svakom slučaju svi su srećni što odlaze na more. Hvala Željku jer čini ovoliko za našu decu. U ponedeljak šaljemo još jednu grupu, a nadam se da ćemo ubuduće slati još veći broj dece. Mi kao Ministarstvo, zajedno sa Crvenim krstom, takođe šaljemo decu i mislim da sva naša deca zaslužuju odmor, more, jer im to ukrašava detinjstvo i čini ih srećnijima – rekao je za TV Pink ministar Đorđević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija