• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.07.2019

14:38

(FOTO) SJAJNA VEST! Prvi Erbasovi helikopteri za MUP Srbije sleteli u Beograd!

Društvo

(FOTO) SJAJNA VEST! Prvi Erbasovi helikopteri za MUP Srbije sleteli u Beograd!

Podeli vest

Dva Erbasova helikoptera H 145M namenjena srpskoj policiji sletela su danas u Beograd

 

Inače, prvi helikopter, od ukupno devet koliko je naručeno od kompanije Erbas, predstavljen je nedavno na Sajmu naoružanja, kada je ključeve helikoptera predsedniku Aleksandru Vučiću svečano uručio izvršni direktor Erbasa Bruno Evan.

Od devet helikoptera H 145M, pet je za vojsku, a četiri za policiju.

Vučić je nedavno na sajmu naoružanja rekao da je ukupna vrednost devet helikoptera koje nabavljamo od Erbasa 105 miliona evra i da Srbija svoje obaveze plaća bez dana kašnjenja.

Četiri policijska H145M će imati višestruku namenu, a helikopter sa maskirnom šemom će se koristiti za specijalne operacije.

Foto: Tanjug

Maskirna šema policijskog H145M je tamnija od vojne i svi policijski helikopteri imaju potpuno zatamnjena zadnja stakla.

Pored toga, H145M može da leti u ekstremno lošim meteorološkim uslovima sa jednim pilotom, sa visokim nivoom automatizacije i da pri tom izvršava sve zadatke uz troškove eksploatacije koji su daleko manji od postojećih Mi-17 i samo nešto viši od "Gazele".

Foto: Tanjug

Ti policijski helikopteri biće namenjeni zadacima nadzora i prevoza osoba.

Od pet letelica namenjenih za vojsku - tri će biti naoružana, a dva su predviđena za traganje i spasavanja i biće opremeljni tako da će moći da prođu kroz oblake.

Foto: Tanjug

Pored Srbije, različite serije "Erbasovih" helikoptera se koriste u više od 150 zemalja širom sveta, a samo naš sused, Mađarska, naručila je nedavno 20 istovetnih helikoptera marke H145M.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ante

pre 4 godine

E susjedi, na ovom sam lagano zavidan.. Lako za Migove, Lazare i ostalo, ovo je stroj.. Idealno za spašavanje u teškim uvjetima, na nepristupačnim mjestima, izrazito male vibracije i lako upravljanje.. Zvijer. Svaka čast, drago mi je, pametna kupovina. Nadam se da će i naši da uzmu par komada, j... i ih avioni..

Laki

pre 4 godine

Evo padam u nesvest od srece..............Od sjajne vesti!

Stradija

pre 4 godine

To, što bolje opremite "narodnu" miliciju. Moža je mogao helikopter da ide za zdravstvo?

Marko

pre 4 godine

Srbija planinska zemlja nema niti jedan ambulantni helikopter. Jeza..!!

Vickasti

pre 4 godine

Ako su srpski zašto nemačka zastava na njima???

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija