• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

09.07.2019

15:32 >> 15:35

HRVATSKI VETERANI TRAŽE DA SE ZABRANI KONCERT MOMČILA BAJAGIĆA BAJAGE jer je "ubicama donosio radost"! Ima li kraja LUDILU U "LIJEPOJ NJIHOVOJ"?!

Društvo

HRVATSKI VETERANI TRAŽE DA SE ZABRANI KONCERT MOMČILA BAJAGIĆA BAJAGE jer je "ubicama donosio radost"! Ima li kraja LUDILU U "LIJEPOJ NJIHOVOJ"?!

Podeli vest

Deo hrvatskih veterana iz Ploča kod Metkovića, protivi se nastupu srpskog kantautora Momčila Bajagića Bajage, koji je planiran za 27. jul, u okviru Festivala „od2do2" u tom gradu; i od organizatora, Udruženja studenata, traže da njegov nastup bude otkazan

Pločanski veterani kažu da je 1993. godine Bajaga „dizao moral srpskim vojnicima u Kninu".

- Od 1991. do 1995. godine trajao je u Hrvatskoj 'Domovinski rat'. Na jednoj strani bili su oni koji su Republiku Hrvatsku doživljavali svojom domovinom, na drugoj strani bila je 'velikosrpska okupatorska armada', višestruko brojnija i puno bolje naoružana. Ova druga strana okupirala je trećinu Hrvatske, razorila i spalila gradove i sela koji su joj bili u dometu. Strana koja je branila Hrvatsku od 'okupatora' svoje vojnike nazvala je 'braniteljima', jer su to i bili - pišu bivši pločanski branitelji u saopštenju koje prenosi portal "Rogotin".

- Njihovim ubicama razonodu, opuštanje, osveženje i radost nakon napornog ubijanja donosio je i gospodin Bajagić - navodi se u saopštenju, koje prenosi i portal "Index".

Navodeći da će se sada „moralni higijeničari" pozvati na antisrpstvo i nacionalističku zatucanost podnosioca zahteva zabrane nastupanja gospodina Bajagića u Pločama, tvrdiće da je razlog traženja zabrane to što je Bajagić - Srbin.

- Takvi argumenti ne da su promašeni, nego su niski, podli, zlobni i zlokobni: u Pločama i okolici već su nastupali i nastupat će pevači i glumci iz Srbije. Ne pada nam na pamet da budemo protiv nekoga samo zato što je Srbin, ne samo zato što nismo zatucani nacionalisti, već i zato što su, za vreme 'velikosrpske agresije', Hrvatsku branili i mnogi građani srpske nacionalnosti - navode u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tompson

pre 4 godine

Da vama malo na marakani pjeva tompson..to bi bilo ludilo!

Sale

pre 4 godine

Eeeee moj Nole! Koga ti hoćeš i pokušavaš da urazumiš. Za genetiku ti nemaš leka.

SS

pre 4 godine

Ma pametni ljudi,sa nama i treba tako postupati kad nemamo ni karaktera ni svoje JA.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija