• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

10.07.2019

23:00

DECA U SRBIJI OD RAKA UMIRU DUPLO VIŠE NEGO U EU A ZA TO JE KRIV NATO!  Poražavajuća statistika o obolevanju najmlađih od karcinoma u našoj zemlji

Društvo

DECA U SRBIJI OD RAKA UMIRU DUPLO VIŠE NEGO U EU A ZA TO JE KRIV NATO! Poražavajuća statistika o obolevanju najmlađih od karcinoma u našoj zemlji

Podeli vest

Na milion dece u našoj zemlji oboli 335, dok je evropski prosek 165! * Pre bombardovanja mališani iz Srbije ređe dobijali karcinome nego vršnjaci iz Evrope * Najmlađi najviše obolevaju od leukemije i tumora mozga

Deca u Srbiji dva puta češće obolevaju od opakih maligniteta nego njihovi vršnjaci u Evropi, alarmantni su podaci naših najpoznatijih stručnjaka! Na milion dece u našoj zemlji rak dobije 335, dok je evropski prosek 165!

Postoje više nego čvrste indicije da je za epidemiju karcinoma među najmlađima u Srbiji krivo NATO bombardovanje! O tome govori i podatak da je pre agresije, 1999. godine, na milion dece u Srbiji rak dobijalo 160, što je ispod evropskog proseka. Danas u našoj zemlji mališani najčešće obolevaju od leukemije i tumora na mozgu, ali i limfoma i neuroblastoma.

Jezive brojke

Naš poznati neurohirurg prof. dr Danica Grujičić napominje da preliminarni rezultati naučnomedicinske studije o posledicama NATO agresije pokazuju povezanost toksina iz bombi sa naglim rastom obolelih od raka među najmlađima.
- U Srbiji od raka oboli dvostruko više mališana od evropskog proseka. Kod nas na milion dece kancer dobije 335, a u drugim zemljama kontinenta 165. Ako se uzme u obzir da je pre bombardovanja kod nas od raka obolevalo 160 mališana na milion, jasno je da se toksini iz NATO bombi moraju uzeti kao ozbiljan, možda i ključni uzrok ove strašne pojave. Naročito je primetna učestalost leukemije kod dece od pete do devete godine - kaže dr Grujičić.

Poznati srpski onkolog dr Slobodan Čikarić ističe da su, pored leukemije, među mališanima u Srbiji sve učestaliji i tumor mozga, limfomi, neuroblastom i nefroblastom.
- To ne čudi kada znamo da je radioaktivnu prašinu vetar razneo po celoj Srbiji i zagadio zemljište i reke. Zato ne čudi što se nakon latentnog perioda masovno dijagnostikuju maligniteti kod dece do 18 godina, i što su to sve teži oblici, koji zahtevaju hirurško uklanjanje, ali i hemioterapije i zračenja, koji su šok za dečji organizam. Zato je jako bitno da pedijatri detaljno obavljaju sistematske preglede, da ne zanemaruju ni najmanju zdravstvenu tegobu kod mališana i da uz pomoć kolega onkologa, radiologa i hirurga povećaju stopu izlečenja i najmlađe pacijente podvrgnu najkvalitetnijem lečenju - smatra dr Čikarić.

ISHRANA SIROVIM VOĆEM I POVRĆEM NAJBOLJA ODBRANA OD KARCINOMA! Maja Volk, žena koja je pobedila rak grla, DAJE SAVETE ZA IZLEČENJE!

Pedijatar dr Saša Milićević ističe da je primetan negativan trend maligniteta kod dece i da su u fazi lečenja zračenja i hemioterapija neizbežni segment.

Saveti u lečenju:

* dosta voća i povrća
* crveno meso
* aronija
* prirodni suplementi za imunitet
* čuvanje od infekcija
* izostanak iz škole i vrtića
* prestanak sportskih aktivnosti
* saveti psihologa

- Nažalost, uglavnom se dijagnostikuju teški oblici malignih kancera. Samo lečenje je teško i mučno, kako za decu tako i za roditelje. Među pacijentima nisu samo deca do 18 godina već ima i onih mlađih od pet godina. I to je zaista strašno, kada tako mlad i nejak organizam vi morate da podvrgavate operacijama, citostaticima i zračenjima. Kod dece simptomi često budu neprimetni i nisu toliko radikalni kao kod odraslih, pa se i bolest kasno otkrije. Svakako prvi korak jeste hirurško otklanjanje tumora, a shodno njegovoj poziciji i nalazima biopsije deca se šalju na zračenja ili hemioterapije - objašnjava dr Milićević i dodaje:
- I to je zaista jedno neprijatno i bolno iskustvo. Zato je bitno da se slede saveti lekara, da deca miruju, isključe se iz škole i vrtića, borave u sterilnim uslovima, da se čuvaju od infekcija, čak i od najmanje kijavice. Da im ishrana bude raznovrsna i kvalitetna bez aditiva i emulgatora, da bude zastupljeno crveno meso, voće, povrće, dosta sveže tečnosti, da uzimaju aroniju i prirodne preparate za imunitet i apetit. I jako je važno da se u ceo proces lečenja uključi i psiholog, jer ni dete ni roditelji ne smeju da "padnu" i klonu duhom - savetuje naš sagovornik.

Posledice zračenja

Na pitanje šta je uzrok ovolikog broja kancera kod dece, dr Milićević objašnjava:
- Na prvom mestu svakako jeste genetika i to je nešto što ne možemo da izbegnemo. Zatim tu su i mutirani virusi, ali i razna zračenja kako od NATO bombardovanja, tako i od raznih telefona, tableta, televizora. Na sve ovo treba i dodati masovnu upotrebu hrane iz "fast fud" restorana, pekara, fizičku neaktivnost i izloženost zagađenjima - kaže Milićević.

RAĐANJE JE NAJBOLJA ZAŠTITA OD KARCINOMA DOJKE: Bebe i dojenje odlična preventiva od raka koji ubije 1.600 srpkinja godišnje!

 

Foto: Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rodoljub Ozne

pre 4 godine

Ако ово не интересује Антироткиње у црном шта их онда интересује ? Ђе је сад перформанс ? Нико их није платио ? Сви смо грешни али вама свакако требамо да се захвалимо што нас казнама у ред утерујете. Ваша безобзирност и нељудскост је таман толика колико смо ми у греху огрезли. Молићемо се и за вас да вам моли Бог просветли душу напаћену.

Sumadinac

pre 4 godine

Zlotvori jednog dana ce i njih dtici bozija kazna.

KoleM

pre 4 godine

Aflatoksin je jedan od najjačih kancerogana i on se preko mleka dovodi do svakog deteta Srbije.

Nikola Trifunović

pre 3 godine

Прилажем сажетак рада објавлјен на виртуелној конференцији 12.сеп. ове године у Америци Аномалиско магнетно полје (АМП) је узрок сваког рака, најболја терапија је боравак у природном Землјином магнетном полју (ЗМП) Увод: ЗМП, гравитационо поље и космичко зрачење карактеришу биосферу. Магнетске и електромагнетне силе, које у биосфери владају, имају велики утицај на живи свет и на здравље људи. Циљ рада: Доказати да АМП узрокује telesnu вискозну магнетизацију тела (TВМ). Тада TВМ омогућава параонкогенску мутацију у онкоген, па се појављује клонирани рак. Да би се доказало да лоцирање пацијента са раком даље од АМП-а у природни ЗМП, заједно са званичном медицинском терапијом доноси потпуни опоравак. Мамографија и сцинтиграфија су јасан доказ да се рак појављује у АМП-у из спољног окружења уз помоћ TВМ-а. Објаснити да рентгенски зраци мамографије и радиоактивно зрачење сцинтиграфије не могу створити рак. Званични фактори ризика нису узроци рака , већ су ефекти АМП-а у животној средини. Метод рада: Мерење магнетних поља извршено протонским магнетометром. Вишегодошнјње исртаживанје обухватило је две групе пацијената са раком. Прва група од 41 пацијента забележена је код АМП. Друга група је била 26 пацијената са карциномом са метастазама чије је здравствено стање забележено. Резултати. Здравствено стање 41 пацијента који је током терапије боравио у АМП-у погоршало се, а неки су умрли, у поређењу са 26 пацијената са метастазама. Шест оболелих који су боравили у природном ЗМП опоравили су се и здраве су особе, али је 20 пацијената умрло у року од три године јер су спавали у АМП. Закључак: Откривено је да АМП из околине ствара ТВМ код рака на телу. Лоцирање болесне особе даље од АМП-а у природно ЗМП доноси опоравак, заједно са медицинском терапијом. Мерење магнетног поља показује корелациону везу између АМП-а и региона тела са болешћу. Терапија за све особе оболеле од рака представља опоравак у природном ЗМП. Ако то није могуће, потребно је уклонити из АМП и применити хипертермију, али само у природном ЗМП. Напомена, ако желите цео рад прикажете јавите се аутору чије податке редакција има. Ово износим јер се много у науци медицинској незна.Ако Вас интересује истина, ки сам, послаћу документацију да сам само ја позван са Балкана на поменуту конференцију.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija