• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.07.2019

15:24

DOLOVAC U BELGIJI: Sporazum dva tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala!

Društvo

DOLOVAC U BELGIJI: Sporazum dva tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala!

Podeli vest

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, zajedno sa delegacijom Republičkog javnog tužilaštva, boravi u radnoj poseti Federalnom tužilaštvu Kraljevine Belgije u okviru sporazuma o saradnji ova dva tužilaštva u oblasti borbe protiv organizovanog i drugih teških oblika kriminala

Tokom posete Republički javni tužilac je održala sastanke sa Federalnim tužiocem Kraljevine Belgije, gospodinom Frederikom Van Leuveom, kao i sa članovima Upravnog kolegijuma Federalnog tužilaštva koji su zaduženi za međunarodnu saradnju i borbu protiv organizovanog kriminala.

Federalni tužilac, gospodin Van Leuve, je i ovom prilikom pohvalio saradnju koju naša dva tužilaštva ostvaruju i podržao rad Republičkog javnog tužilaštva u pravcu integracija u institucije za pravosudnu saradnju Evropske Unije.

Takođe, Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je tokom sastanka sa glavnim tužiocem grada i oblasti Antverpen razmenila iskustva i izazove sa kojima sectužilaštva Srbije i ove oblasti susreću u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga,cposebno kokaina, imajući u vidu važnost ovog grada kao jedne od najvećih luka u Evropi.

U sklopu službene posete Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je prisustvovala i radnom sastanku sa rukovodiocem i predstavnicima Odeljenja za pridruživanje Republike Srbije Evropskoj Uniji u okviru Generalnog direktorata za proširenje, gospođom Katarinom Vendt, kao i sa predstavnicima Generalnog direktorata za pravosuđe Evropske Komisije.

U toku razgovora naglašen je značaj aktivnosti koje Republičko javno tužilaštvo preduzima u okviru akcionih planova u pregovaračkim poglavljima 23 i 24, a posebno aktivnosti koje se tiču učešća javnog tužilaštva naše zemlje u radu mreža za pravosudnu saradnju Evropske Unije kao što su EUROJUST i EJN.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija