• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas/informer.rs

17.07.2019

09:56

NE DAJTE DA VAS ZAVARAJU! Ako putujete na more treba da znate da u Grčkoj NE POSTOJE PRIVATNE PLAŽE! NE MOGU DA VAS OTERAJU!

Društvo

NE DAJTE DA VAS ZAVARAJU! Ako putujete na more treba da znate da u Grčkoj NE POSTOJE PRIVATNE PLAŽE! NE MOGU DA VAS OTERAJU!

Podeli vest

Većina srpskih turista letuje u Grčkoj, a sada se stvorila prava pometnja po pitanju plaža!

Naime, u grupi Live from Greece, administrator je upozorio sve turiste da u Grčkoj ne postoji privatna plaža, te da ukoliko neko pokuša da ih otera, to ne može da učini, već da odmah prijave nadležnima.

- U Grčkoj ne postoje privatne plaže!!! Nigde!

Jedino što zakonski postoji i stoji je zakup određenog dela plaže sa kog Vas opet niko ne može oterati ukoliko želite da raširite svoj peškir tamo. Ležaljke zakonski moraju biti 3m daleko od mora.

U članku ispod se jedan par iz Soluna javno obraća svima za nelegalnu uzurpaciju plaže Kavourotripes poznatije kao Orange, tj.jednog njenog dela. 

Foto: pexels.com

Osim što se pretpostavlja da čovek koji navodi ovu plažu kao privatnu čak nema ni dozvolu za najam, osuđuje se oštro ova uzurpacija.

Postavljač ovog članka navodi da je pored njih bila beogradska porodica sa troje dece koju je ovaj zajedno sa Grcima i parom Italijana pokušao da otera. Dok su ovi objasnili i jednima i drugima i stali u njihovu zaštitu, Italijani su već bili otišli.

Članak je objavilo nekoliko grčkih medija što je izazvalo ogroman talas negodovanja, a slučaj je prijavljen.

Ne dajte se zavarati, ukoliko neko krene da Vas tera sa bilo koje plaže, kažite mu da u Grčkoj ne postoje privatne plaže i da ćete se obratiti nadležnima. 

Jedino što imaju pravo je da Vam ne dozvole korišćenje ležaljki, ali ne i ostatak plaže!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17