• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com/Informer.rs

23.07.2019

12:43

SPREMITE SE ZA TROPSKIH +40! Vreli talas iz Afrike DONOSI NOVI PAKAO U SRBIJU!

Društvo

SPREMITE SE ZA TROPSKIH +40! Vreli talas iz Afrike DONOSI NOVI PAKAO U SRBIJU!

Podeli vest

Evropa će se uskoro naći na udaru novog toplotnog talasa koji dolazi iz Sahare. Vreli talas pogodiće i Srbiju

Ovo je drugi toplotni udar iz Afrike koji ovog leta stiže u Evropu, a temperature će, prema predviđanjima meteorologa u Francuskoj, dostići i 43 stepena, dok će u centralnoj i zapadnoj Evropi biti između 35 i 40 stepeni. Naravno, kao i prošlog puta vruć vazduh iz Sahare neće zaobići ni Srbiju.

Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda navodi da nas u narednim danima očekuju temperature iznad 30 stepeni, sa retkom pojavom oblaka, što bi moglo da stvori uslove i za pojavu požara.

- Ušli smo u sušni period koji će trajati sve do sredine avgusta. U narednim danima nas očekuju i natprosečne temperature. U subotu će biti oko 35 stepeni, a ekstremne temperature će se nastaviti i u avgustu. Dug period bez kiše osušiće rastinje, pa će se sredinom avgusta stvoriti i preduslovi za požare. Pljuskovi će biti zanemarljivi jer će biti mestimični i kratkotrajni - objašnjava Todorović.

UPOZNAVANJE SA SVETINJAMA I KULTURNIM NASLEĐEM NA KiM! Završena Prizrenska letnja duhovna škola

Zbog najavljenih visokih temperatura u Srbiji će vrednosti UV indeksa od danas biti vrlo visoke (crveni alarm), pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Stručnjaci savetuju da se izbegava direktno izlaganje suncu od 11 do 16 časova, da se vreme provodi u hladu i koristi odgovarajuća odeća, šešir, naočare i zaštitna krema.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija