• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com

25.07.2019

13:20

VEĆI RAČUNI ZA STRUJU OD AVGUSTA! Uvedena nova taksa, a evo ŠTA I KOLIKO ĆEMO PLAĆATI!

Društvo

VEĆI RAČUNI ZA STRUJU OD AVGUSTA! Uvedena nova taksa, a evo ŠTA I KOLIKO ĆEMO PLAĆATI!

Podeli vest

Građani će na julskom računu za struju, koji će im stići tokom avgusta, imati novi trošak u vidu takse za unapređenje energetske efikasnosti, rekao je Radovan Stanić, direktor za snadbevanje električnom energijom Elektroprivrede Srbije (EPS)

Ipak, on ističe da je reč o minimalnim iznosima.

- Reč je o zakonu koju se primenjuje od 1. jula, tako da će se na novim računima pojaviti i nova stavka. Govorimo o cifri od 0,015 dinara po kilovat-satu, koja nije zanemarljiv trošak, ali mislimo da građane neće značajnije ugroziti. To praktično znači da je na potrošenih 100 kilovati-sati struje dodatni trošak 1,5 dinara, a za prosečnu mesečnu potrošnju od 400 kilovata račun će biti uvećan za oko 6 dinara - objasnio je Stanić, uz napomenu da tako pojedinačni trošak neće biti veliki.

On je naveo da se ovako prikupljena sredstva slivaju u zajednički fond i uplaćuju na račun Ministarstva energetike, koje će ih na adekvatan način plasirati dalje i tako doprineti opštem trendu povećanja energetske efikasnosti.

Osim na računima za struju, nova taksa za unapređenje energetske efikasnosti od prvog jula nalazi se i na računima za gas i gorivo. Ona iznosi 0,15 dinara po kubnom metru gasa, odnosno isto toliko po prodatom litru goriva.

Tako će račun u domaćinstvu koje troši oko 875 kubnih metara gasa biti veći za oko 11 dinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Samo vi gospodo iz ove vlasti ovaj napaćeni narod globite,ponižavaj te,omalovažavaj te,izbacuj te na ulice,kažnjavaj te,pravite još veću sirotinju od njega,dok se upravnici,notari,izvršitelji na muci građana basnoslovno bogate,dok vi uz svaki govor propagirate tobože brigu za svakog građanina ove napaćene nacije.Prekinite sa ovakvom brigom za nas jer će te i vi završiti u prošlost polotike Srbije.Stvarate nove tajkune dok ni sa starima ne možete da rasčistite.Prekini te sa obmanama o brizi za svakog građanina Srbije jer to nipodaštavate sa ovakvim zakonima u skupštini.Pretaće narod da vam veruje.

Saradžogla

pre 4 godine

IDEMO NA SUNČEVU ENERGIJU ... Pa kaže ... 14 hiljadarki košta panel,akumulator i ispravljać i eto ti ga svetlo od sunca.Sledeća cena je 44 hiljada sa pojačanim korišćenjem ... Za kraj će biti da našim panelima šaljemo državi višak struje uz naplatu.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija