• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: RINA

29.07.2019

12:46

(VIDEO) UPISAO EKONOMIJU KAO PRVI NA LISTI, A RADI DA BI PREHRANIO PORODICU! Životna priča genija iz Čačka!

Društvo

(VIDEO) UPISAO EKONOMIJU KAO PRVI NA LISTI, A RADI DA BI PREHRANIO PORODICU! Životna priča genija iz Čačka!

Podeli vest

Jovan Stević ima brilijantan um, njegov koeficijet intelgencije svrstava ga u red genija, a teška životna i materijalna situacija stavila ga je na rub egzistencije

Ovaj mladić živi sa bolesnom majkom i on je taj koji brine o porodičnim troškovima, plaćanju računa, ali i o tome šta će se naći za trpezom. Međutim, osmeh i pozitivan duh je ono što se prvo primeti kad ga ugledate.

- Novca u mojoj kući nikad nije bilo puno i sklapamo kraj sa krajem od kako znam za sebe - kaže Jovan.

Kako je rastao, tako je on na svoja ramena preuzimao teške obaveze. Njegova inteligencija i tad mu je otvorila vrata i omogućila izvor prihoda.

Foto: RINA

- U srednjoj školi počeo sam da dajem časove iz matematike i engleskog. Nisu bili skupi ti časovi, ali je bilo dovoljno da majka i ja preživimo. Kasnije sam preko raspusta počeo da radim i sezonske poslove, što nam je dodatno pomagalo. Bitno je da ja mogu da radim i zaradim - rekao je ovaj genije.

Jovan kaže da je prvo naučio da broji, a posle da govori. Sa lakoćom rešava sve matematičke operacije i bez problema u roku od nekoliko sekundi može da pogodi koji dan će pasti na određeni datum.

- Svoj talenat primetio sam još u osnovnoj školi, ali nisam želeo da se ističem, pa sam ćutao misleći da i ostala deca to znaju. Ali u srednjoj školi je profesorka videla da mogu da rešim izuzetno komplikovane zadatke i usmerila me - priča Jovan.

Foto: RINA

On je ovog proleća kao đak generacije završio Ekonomsku školu, a zbog brojnih uspeha na takmičenjima Ekonomski fakultet u Beogradu upisao je bez prijemnog ispita kao prvi na listi.

- Apliciraću za dom i studentski kredit. Rešen sam da sve kolokvijume i ispite dajem u roku, kako bih kasnije mogao da konkurišem i za stipendije - rekao je Jovan i dodaje da kad već tako dobro barata brojevima kad završi fakultet želi da bude revizor.

- Državni ili privatni svejedno. Ali ne želim da odem iz Srbije, mislim da i ovde može pristojno da se živi od svog rada - naglašava ovaj mladić.

Iako je često nailazio na nerzumevanje vršnjaka, sa svojih 19 godina stekao je prijatelje za čitav život. Ima elena i pozitivne energije kako za sebe tako i za druge, pa je tako njegova drugarica Anđela samo zahvaljujući njegovoj podršci i motivicaji od slabog vrlodobrog postala odličan đak sa svim peticama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikola

pre 4 godine

SJAJNOM TALENTU I BUDUCEM GENIJU DRZAVA DA OBEZBEDI STIPENDIJU ZA SKOLOVANJE I USLOVE ZA STANOVANJE KAKO BI IZDRZAVAO I BRINUO O PORODICI

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija