• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ K. PAUNOVIĆ

30.07.2019

20:51

POTRESNI DETALJI DRAME NA SITONIJI GORDANA SE JEDVA  SPASLI IZ GLISERA U PLAMENU! Plašila sam se da će mi ćerke i muž izgoreti!!

Društvo

POTRESNI DETALJI DRAME NA SITONIJI GORDANA SE JEDVA SPASLI IZ GLISERA U PLAMENU! Plašila sam se da će mi ćerke i muž izgoreti!!

Podeli vest

Gordana Filipović iz Obrenovca gledala je kako je vatra zahvatila noge njenoj četvorogodišnjoj ćerki, dok je muž Ivan bio ošamućen od dima. Dve starije ćerke uspele su odmah da uskoče u vodu, dok je ona ostala zaglavljena u čamcu

- Bila sam preplašena za živote svoje dece i supruga. Gliser u kojem smo bili je goreo. Starije ćerke su nekako iskočile iz glisera u plamenu, a muž je bio ošamućen od dima. Meni je noga bila zaglavljena, dok je najmlađoj ćerki vatra zahvatila noge. Vrištala je. Bilo je jezivo - ispričala je reporteru Informera Gordana.

Foto: Informer DN

Ona i njen suprug Ivan Filipović iz Obrenovca sa svoje tri ćerke izbegli su prekjuče tragediju na letovanju u Grčkoj kada se njihov gliser zapalio. samo su ih sekunde delile od smrti. Gordana i njena najmlađa ćerka su povređene, dok je njenog muža dim ošamutio.

Moraju da plate troškove lečenja

Kako Informer saznaje, porodica Filipović moraće da plati kompletne troškove lečenja i operacije jer pre letovanja nije uplatila putno zdravstveno osiguranje.
- U bolnici "Papageorgiju" u Solunu nalaze se majka i najmlađa ćerka. One će iz bolnice biti otpuštene u sredu, 31. jula. Ivan Filipović, suprug i otac pacijentkinja, raspitivao se oko naplate bolničkih troškova. Nažalost, porodica će morati da snosi kompletne troškove lečenja, s obzirom na to da nemaju plaćeno putno zdravstveno osiguranje, niti dodatno osiguranje za gliser, pa će on direktno sa bolnicom morati da se dogovori oko plaćanja - rekle su nam kolege iz grčkih medija.

Foto: Informer DN

Uzbuna na plaži

Do nesreće je došlo prekjuče kada su iz mesta Nikiti, na poluostrvu Sitonija, gde su smešteni, otplovili do čuvene plaže Agios Joanis. Prema njenim rečima, dok su vezivali čamac za bove, motor je odjednom eksplodirao i buknuo je požar na gliseru. Dve starije ćerke uspele su odmah da uskoče u vodu, dok je ona ostala zaglavljena u čamcu sa četvorogodišnjom ćerkom i mužem. Na sreću, u poslednjem trenutku muž Ivan došao je sebi, ubacio dete u vodu, uspeo da iščupa Gordanu, kojoj je noga bila zaglavljena, i zajedno sa njom iskoči iz plamenom zahvaćenog glisera. Majka i najmlađa ćerka hitno su prevezene u čuvenu kliniku "Papageorgiju" u Solunu, gde je Gordani operisan nožni prst, a detetu su previjene rane od opekotina.

Srbin stradao na Adi Bojani

Državljanin Srbije Aleksandar Jaca (67) iz Novog Bečeja utopio se u nedelju na Adi Bojani oko 9.30 sati. Njega su ogromni talasi i jaka strujanja odvukli na pučinu. Očevici kažu da je nesrećni čovek ignorisao "crvene zastavice" za zabranu kupanja, koje su u nedelju bile postavljane duž Velike plaže, i da je ušao u vodu i zaplivao. Međutim, ubrzo su ga visoki talasi izbacili na pučinu i potopili, tako da nije uspeo da ispliva.  M.M.

Danas izlaze iz bolnice

Gordanu Filipović pronašli smo na odeljenju ortopedije, gde se oporavljala od operacije, dok je njen suprug Ivan stalno uz ćerkicu, koja je smeštena na pedijatriji. Kako nam je Gordana ispričala, nijednog trenutka nije se uplašila za sebe, već je sve vreme razmišljala o tome da li će se njene ćerke izvući.

- Nikako nisam mogla da izvučem nogu, ali se, na sreću, moj muž osvestio, skočio, zgrabio ćerku i bacio je u more. Potom je dotrčao do mene i pokušavao da me izbavi. U poslednjem trenutku izvukao je nogu koja mi se zaglavila u kontrol-tabli i zajedno smo iz zapaljenog glisera uskočili u more. Sve je izgledalo stravično. Drhtala sam i bila sam preplašena, ne zbog svog života nego zato što sam brinula za svoje ćerke - drhtavim glasom nam je rekla ova hrabra žena.

Foto: Informer DN

Kako tvrdi, starije ćerke i muž prošli su bez povreda, dok su ona i najmlađa ćerka ipak morale u bolnicu.

- Meni je palac bio teško povređen, a najmlađa ćerka ima opekotine na butinama. Kako su nam rekli lekari, ćerku i mene otpustiće iz bolnice u sredu - konstatuje na kraju Gordana.

Kako smo nezvanično saznali u lokalnoj policiji, Filipovići će moći nazad u Srbiju tek kad Ivan da izjavu policiji.

HRONOLOGIJA:
Nesreće srpskih turista

* 10. jul - Sedmoro srpskih turista, među kojima je i jedna devojčica (13), povređeno je u toku nevremena koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki u Grčkoj.
* 10. jul - Trudna Dragana Lalić iz Bijeljine spasla je od utapanja u bazenu mališana (4) iz Srbije.
* 17. jul - Milan Levkić (8) iz Bora povređen je na letovanju u Paraliji u Grčkoj kada je slučajno zgazio otrovnu ribu "dragon fiš" dok je ulazio u more.
* 20. jula - Sedmogodišnji dečak iz Srbije jedva je spasen pošto ga je u popularnom grčkom letovalištu Toroni na Halkidikiju, dok je ležao na dušeku, vetar odvukao na pučinu.
* 21. jula - Radmila Božić, penzionisana profesorka Srednje ekonomske škole iz Loznice, preminula je na plaži dok je bila na odmoru u sicilijanskom letovalištu Ćefalu

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17