• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/lepaisrecna.rs

03.08.2019

18:41

AKO OVO PRIMETITE KOD SEBE, ODMAH POSETITE LEKARA! Ovo su simptomi RAKA jetre, a mnogi ih IGNORIŠU!

Društvo

AKO OVO PRIMETITE KOD SEBE, ODMAH POSETITE LEKARA! Ovo su simptomi RAKA jetre, a mnogi ih IGNORIŠU!

Podeli vest

Rak jetre je smrtonosna bolest koja odnosi sve više života širom sveta, a evo koji simptomi ukazuju na ovo oboljenje

Pijenje prevelike količine alkohola, dugotrajna infekcija hepatitisom B i C, hekomromatoza (nasledni poremećaj u kojem se nivo gvožđa u telu povećava) i dugotrajna ciroza, odnosno bolest jetre stvaraju najveći rizik od ovog smrtonosnog oboljenja. 

Prvi simptomi se pojavljuju dok se rak nalazi u naprednom stadijumu, a u početku ih ljudi uglavnom ignorišu. Simptomi koji ukazuju na rak jetre su nagli gubitak težine, gubitak apetita, osećaj sitosti nakon jela, iako smo jeli malo, mučnina, povraćanje i žutica. Najviše prikriveni simptomi su svrab kože i konstantan umor, a ako se otkrije na vreme ova vrsta kancera može biti izlečiva.

ČUDOTVORNO VOĆE! Evo zbog čega je dobro da jedete SMOKVE

 

Ako imate ove simptome odmah idite kod lekara, a kako biste smanjili rizik regulišite način ishrane i izbegavajte alkohol.

Foto: Public

Detoksikacija jetre uz pomoć dva sastojka:

Na oštećenja jetre najčešće utičemo sami.

Konzumiranje nezdrave hrane, izbegavanje fizičke aktivnosti, konzumiranje alkohola i cigareta štetno je po ovaj organ. Jetra  ima veoma važnu ulogu kao organ koji "obnavlja" krv pa je i organ koji stimuliše probavu. Jetra, takođe, prečišćava krv i eliminiše otpadne materije iz krvotoka.

DINJA JE MELEM ZA TEN I VID! Poseduje zavidnu količinu vitamina!

 

Upravo iz navedenih razloga bilo bi dobro da se podvrgnete tretmanu detoksikacije jetre. On je jednostavan, a sastoji se od sledećeg.

Svako jutro pre doručka, popijte kašiku maslinovog ulja pomešanu sa kašikom sveže isceđenog soka od limuna. To je prilično jednostavno, a može vam pomoći da produžite svoj životni vek.

Foto: Shutterstock

Takođe, smanjite unos alkohola, cigareta, nezdravih namirnica i počnite da upražnjavate fizičku aktivnost.

Maslinovo ulje otvara kanale žučne kese i jetre što stimuliše oslobađanje žuči (važnog učesnika u probavljanju hrane) u crevima. Limun ima sličan efekat na probavu.

Već nakon mesec dana ćete osetiti promene koje će biti vidljive i na vašoj koži - ten postaje svežiji, a izgled podmlađen.

LAGANA LETNJA DIJETA! Za mesec dana do SAVRŠENE LINIJE uz pomoć krastavca i paradajza!

 

Doći će i do nestanka tamnih kolutova ispod očiju (ukoliko ste ih imali).

Problemi s varenjem postaju prošlost, a vi ćete se osećati energičnije i vitalnije.

BINUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija