• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2019

14:34

HUMANO! BESPLATNI UDŽBENICI ZA ĐAKE IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA!

Društvo

HUMANO! BESPLATNI UDŽBENICI ZA ĐAKE IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA!

Podeli vest

Postupak javne nabavke besplatnih udžbenika biće sproveden oko 15. avgusta, kazu u Ministarstvu prosvete i dodaju da će udžbenici stići na vreme, a đaci spremni ući u novu skolsku godinu.

Slavica Jašić iz Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje kaže za Tanjug da nabavka teče ustaljenom dinamikom, da je prošle godine besplatne udžbenike dobilo oko 84.000 đaka i da očekuju sličan broj i ove godine.

Pravo da o trošku države dobiju komplete imaju učenici iz socijalno ugroženih porodica, odnosno porodice koji su primaoci socijalne pomoći, učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom (koji osnovnoškolsko obrazovanje i vaspitanje ostvaruju po individualno obrazovnom planu i imaju potrebu za prilagodavanjem – Brajevo pismo, uvećan font), kao i porodice sa troje i više dece, ali je neophodno da deca budu u sistemu školovanja u Srbiji.

- Projekat nabavke besplatnih udžbenika realizuje se duži niz godina i sam proces otvaranja javne nabavke ocekujemo oko 15. avgusta. Do ovog momenta prikupili smo podatke od skola o potrebama za standardne udžbenike, ali i za prilagođene udžbenike-, kaže Jašić.

 

OVAKO VLADA SRBIJE PODSTIČE NATALITET: Za prvo dete 100.000 DINARA, za trećeg školarca besplatne knjige!
 



Učenici mlađih razreda osnovne škole dobiće udžbeničke komplete za matematiku, srpski ili maternji jezik, svet oko nas i strani jezik.

U starijim razredima predviđeni su udžbenički kompleti za matematiku, srpski ili maternji, prvi strani jezik, geografiju, istoriju, hemiju, fiziku i biologiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija