• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

06.08.2019

21:25

SUSPENDOVAN LEKAR KOJI JE ŽIVU BAKU PROGLASIO MRTVOM!Epilog skandala koji je šokirao Srbiju!

Društvo

SUSPENDOVAN LEKAR KOJI JE ŽIVU BAKU PROGLASIO MRTVOM!Epilog skandala koji je šokirao Srbiju!

Podeli vest

Doktor Nebojša Babića, suspendovan je kada je u Kikindi greškom živu baku proglasio mrtvom

- On je suspendovan, a posle toga biće preduzete sve mere u skladu sa zakonom - rekla je dr Biljana Marković, direktorka ove zdravstvene ustanove.

Baka Ilona Krekuš (89), koja se našla u žiži medijskog interesovanja kada je lekar konstatovao njenu smrt, a ona se iznenada "probudila", preminula je zvanično tri dana kasnije u bolnici. Baka je, kako saznajemo, pala u komu iz koje se više nije probudila.
- Komisija za sprovođenje unutrašnjeg nadzora razgovarala je sa lekarom, medicinskom sestrom koja je bila prisutna i sa načelnikom službe i konstatovala da je doktor napravio stručnu grešku. Nije uradio EKG, nije koristio stetoskop, već da je samo opipao puls. Lekar je svestan svoje greške i udaljen je s posla 15 dana - izjavila je dr Marković.
Ovo je drugi slučaj koji se desio lekarima Hitne pomoći u Kikindi da greškom konstatuju smrt.

- Prvi put smo bili možda i blagi, lekar je premešten na drugo radno mesto i dobio je opomenu pred otkaz. Sada ćemo videti šta nam je dalje činiti - kaže dr Marković.
U izjavi koju je napisao Komisiji za sprovođenje unutrašnjeg stručnog nadzora, dr Nebojša Babić je rekao da nema nekog obrazloženja za propust koji je počinio, te da je jednostavno svestan da je pogrešio.
- Napisao je da je opipao puls i učinilo mu se da je u pitanju smrt. Mislio je da baka ne daje znake života, međutim, posle 20 minuta, radnik pogrebne službe je shvatio da baka daje znake života - objašnjava dr Marković.

ŠOK! BABA IZ KIKINDE OŽIVELA UOČI SAHRANE?! Starica otvorila oči kad su joj POGREBNICI SKIDALI MINĐUŠE!

 

IPAK NIJE PREVARILA SMRT! Baba iz Kikinde preminula četiri dana NAKON ŠTO JE PRVI PUT PROGLAŠENA MRTVOM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija