• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

07.08.2019

13:49

SNAŽNA VOJSKA I JAKA SRBIJA! Vulin: Naša vojska je garant mira i bezbednosti na ČITAVOM BALKANU

Društvo

SNAŽNA VOJSKA I JAKA SRBIJA! Vulin: Naša vojska je garant mira i bezbednosti na ČITAVOM BALKANU

Podeli vest

Dan rečne flotile i Dan roda rečnih jedinica Vojske Srbije danas je proslavljen u Novom Sadu na brodu posebne namene „Kozara“

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da su svi pripadnici rečne flotile visoko obučeni, motivisani i spremni da izvrše svaki zadatak.

On je dodao da je u toku, pored redovnog održavanja rečne flotile, i modernizacija naoružanja.

- Vojska Srbije na čitavoj teritoriji Republike Srbije je u stanju da garantuje mir i bezbednost za svakog ko živi u Srbiji, a snažna i jaka Vojska Srbije, snažna i jaka Srbija – jeste garant mira na čitavom Balkanu. Naše naoružavanje, opremanje i obučavanje je u funkciji mira. Niko ne treba da se plaši naoružavanja Vojske Srbije, ali isto tako nikome nećemo dati razloga ili prava da odlučuje o tome kako ćemo se i gde naoružavati, jer naše oružje neće biti zloupotrebljeno - istakao je ministar Vulin.

VULIN PRED SVETSKE VOJNE IGRE: Srpski narod i Vojska Srbije uvek idu na pobedu

Kapetan bojnog broda Andrija Andrić, komandant Rečne flotile kopnene vojske, rekao je da su plovne, pontonirske, amfibijske i ronilačke jedinice osposobljene i opremljene da mogu da odgovore svim izazovima.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je istakao da je Vojska Srbije temelj sigurnosti i bezbednosti svih građana Republike Srbije.

Dodao je i da u prethodnih nekoliko godina, kroz proces modernizacije, naša vojska doživljava svoju veliku obnovu.

- Pokrajinska vlada jeste partner sa Vojskom Srbije u rešavanju mnogih pitanja. Zajednički radimo i sa Komandom Rečne flotile i sa drugim jedinicama Vojske Republike Srbije i izuzetno smo zadovoljni tom saradnjom. Pre nekoliko meseci, na inicijativu Komande Rečne flotile, Pokrajinska vlada izdvojila je sredstva za produbljivanje ulaska u Dunavac kod Novog Sada, kako bi brodovi i pri niskom vodostaju mogli da isplove i nesmetano obavljaju svoje zadatke -istakao je Milićević.

Foto: S. K.

 

Dan Rečne flotile, ujedno Dan roda rečnih jedinica, obeležava se 6. avgusta, u znak sećanja na dan kada je, 1915. godine, na Savi kod beogradske Čukarice, porinut prvi srpski ratni brod „Jadar“.

Ulaskom novoizgrađenog „Jadra“ u sastav Brodarske komande i snaga odbrane Beograda, otpočelo je zvanično formiranje srpske rečne flotile. Komanda i veći deo jedinica Rečne flotile se nalaze u Novom Sadu, a ostale baziraju u Beogradu i Šapcu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amer

pre 4 godine

Haha Vulin ima I mornaricu, jebote ovoje parodija, mornarica bez mora, nemozez da zoves recna mornarica jer mornarica prestavlja more.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija