• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.08.2019

14:37

EFRAIM ZUROF: Tabla Stepincu u Jerusalimu je NEŠTO ODVRATNO! Ne mogu da uzmem čekić i da je razbijem, ALI ĆU UČINITI SVE DA NESTANE!

Društvo

EFRAIM ZUROF: Tabla Stepincu u Jerusalimu je NEŠTO ODVRATNO! Ne mogu da uzmem čekić i da je razbijem, ALI ĆU UČINITI SVE DA NESTANE!

Podeli vest

Spomen ploči Alojziju Stepincu nije mesto nigde u svetu, a kamoli u Jerusalimu, izjavio je šef jerusalimskog centra "Simon Vizental" Efraim Zurof

Zurof je dodao da će učiniti sve što može da sporna spomen ploča bude što pre bude uklonjena.

On je to rekao za današnji Kurir, a povodom postavljanja memorijalne ploče zagrebačkom nadbiskupu u vreme NDH u centru Jerusalima.

Zurof je izjavio da je tek u četvrtak saznao da je memorijalna ploča postavljena i to na Putu suza kojim je, prema predanju, poslednji put prošao Isus Hrist na putu do Golgote, gde je razapet na krst.

- To je odvratno. Pod jedan, ne znam ko je to uradio i nemam nikakvu ideju ko bi to mogao da uradi. Mnogo sam tužan zbog toga jer memorijalnoj ploči Alojziju Stepincu nema mesta nigde u svetu, a kamoli u Jerusalimu. Ne mogu da uzmem čekić i razbijem ploču, ali ću ove nedelje učiniti sve što je u mojoj moći da ona što pre bude skinuta - rekao je Zurof.

(FOTO) IZRAELCI, ŠTA VAM JE NA PAMETI?! U centru Jerusalima spomen ploča USTAŠKOM VIKARU ALOJZIJU STEPINCU!

Stepinac je bio zagrebački nadbiskup za vreme NDH, koji nije učinio ništa da spreči usrtaške zločine i masovna mučenja i ubistva Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu i drugim logorima u Hrvatskoj, navodi list.

Memorijalna ploča Stepincu postavljena je još 27. aprila ove godine na inicijativu Hrvatske magistralne delegacije (HMD), čiji je zaštitnik bio Stepinac, a povod za postavljanje je bilo prvo hodočašće u Svetu zemlju od 23. do 30. aprila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 4 godine

Nije stvar u tome što Stepinac nije nista učinio već sto je ceo hrvatski katolički kler podržavao i pospesivao ubistva i progone.

21VEK

pre 4 godine

Izrael sigurno neće da radi ko vi šta sa tim vizantijskim i satanističkim i mitomanskim zlom SPC i njenim četnicima i vojvodama trujete narod i pokušavate sa nacističkim genocidom 40ih da pravdate svoj velikosrpski 90ih. Evo jedan link jevrejke(Kolinda je odlikovala u Zagrebu) koja je na ovu temu napsiala knjigu i bila svedok za papinu Komisju za Stepinca a šta ne sme da se piše u Srbiji a to je knjiga u kojoj su svedočanstva i pisma i jasni dokazi… Esther Gitman: Hrvati su spasili tisuće Židova, a Stepinac je svetac

Karma

pre 4 godine

Sve je to samo verski rat i ništa drugo! Kad malo uključiš mozak nije to teško shvatiti! Crkva se podelila u 11veku kad se bogata Vizantija odvojila od Vatikana i ona htela da vodi celo Hrišćanstvo pa je brzo izbrisana od muslimana koliko je bila pravoslavna pa njeno zlo gore ostalo u Rusiji a ovde kod nas ostalo u SPC koju je ta Vizantioja priznala 1219g i stalno pokreće ratove i genocide i zlo da preko katolika izbija ne ceo Jadran baš ko šta je nekada na kratko i Vizantija. A tog Stepinca nije uspelo to zlo slomiti i odvojiti od Pape nego ga samo pretvoriti u sveca i najvećeg hrvatskog heroja u istoriji jer zamislite kako bi satrali i popravoslavili Hrvate da je on to uradio...

Smrad

pre 4 godine

Kažu državljani države čiji je glavni grad prvi u Europi očistio sve židove iz njega. Bravo

Gazda

pre 4 godine

Srbima je Hrvatska postala ko Nemačka kaže hrvatski ministar da je ove sezone 9.700 Srba u RH koji rade i služe gazdama Ustašama a od početka naredne godine prosečna plata raste preko 1000E a minimalna se po zakonu ne sme isplatiti manje od 480E.!

Srp i čekić

pre 4 godine

Medjugorje i Stepinac su pobedili i komuniste i Tita i svu silu Partije i UDBE i četnika i vojovda i SPC i njene propagande širenja mržnje pa šta im može sada ova “velikosrpska propaganda” koja se od Oluje 95g svodi samo na besramno i neviđeno u svetu posle srpskog genocioda 90ih glumljenje žrtve i kukanje i kmečanje celom svetu pa i Papi pa nema takav slučaj u istoriji. Inače treba da se čestita Papi Franji koji je od SPC i popova i četnika i vojvoda napravio male majmune i izigrao ih sa onom Komisjiom za Stepinca samo da ispljuju sav svoj otrov i mržnju i pokažu kakvi su i još da mu na kraju dodju i da mu ljube ruku ma majstor Papa Franja bre nema šta? Srbi i SPC u 50g pljuvanja po Stepincu nisu našli niti jedan dokaz protiv njega jer ga ni nema sem mržnje i laži i trovanja naroda!?

MEGAPRC

pre 4 godine

KOLIKO GOD VI SA TOM SATANISTIČKOM VIZANTIJSKOM I HUŠKAČKOM I MITOMANSKOM SPC LAGALI I TROVALI NAROD ISTINA ĆE UVEK NA KRAJU POBEDITI KO 95G I UVEK U BUDUĆE...

Vera

pre 4 godine

Hajde sada kažite šta nije diovno videti kako istina pobeđuje i pored tolike velikosrpske i jugokomunističke i Zurofove propagande i otrova i mržnje i čistog zla koje su sejali i protiv Stepinca i za zabranu jedne Komemoracije na Blajburgu a na kraju sve izguibili? Vidite kako istina na kraju UVEK pobeđuje? Spasio je preko 25 000 Jevreja šta vi nikada niste pisali i preko 10 000 srpske dece za koju je neko našao nekakav dnevnik da ih je spasio neko drugi a ne on a naće se dokumenti i za to samo polako...

Bog i Hrvati i Gospa i Papa i

pre 4 godine

Dnevno.hr NEMA TAKVOG NARODA: OVO JE TAJNA HRVATSKOG NARODA I po ovome smo jedinstveni u svijetu!

Sramota

pre 4 godine

Ako ne možeš da je razbijes idi se gdjfn@y.comonda slikaj pored nje!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17