• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. B.

14.08.2019

20:06

OBELEŽENA 16. GODIŠNJICA OD STRAVIČNOG ŠIPTARSKOG ZLOČINA! Srbija traži pravdu za decu ubijenu u Goraždevcu!

Društvo

OBELEŽENA 16. GODIŠNJICA OD STRAVIČNOG ŠIPTARSKOG ZLOČINA! Srbija traži pravdu za decu ubijenu u Goraždevcu!

Podeli vest

Država Srbija nikada neće odustati od pravde i učiniće sve da šiptarski teroristi, koji su 13. avgusta 2003. u Goraždevcu ubili srpske dečake Panteliju Dakića (12) i Ivana Jovovića (19), odgovaraju za stravičan zločin!

To je ključna poruka koju su ministri u Vladi Srbije poslali juče sa skupa u Beogradu povodom 16. godišnjice monstruoznog napada u Goraždevcu kod Peći. Nepoznati počinioci ispalili su tada čak 78 metaka iz automatskog oružja na srpsku decu koja su se kupala u reci Bistrici. Pored ubijenih Jovovića i Dakića, teško su ranjeni Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).

- Ono što se desilo pre 16 godina vrhunac je zločinačke mržnje, jer pucanj u decu nije samo pucanj u čoveka, već i u našu državu i pokazuje bezočnost i tragičnost svega što se dešavalo. Dužnost i obaveza države jeste da neguje sećanje na žrtve i da traži pravdu. Mi ćemo nastaviti da radimo na tome i mi ćemo naći krivce. To ne može porodicama žrtava da vrati sve što su izgubili, ali može da pokaže poštovanje i brigu države - naglasio je ministar Zoran Đorđević u svom obraćanju u Spomen-sobi posvećenoj kosmetskim žrtvama.

Pantelijin otac u Goraždevcu: Tači i Haradinaj su banda

Otac ubijenog Pantelije Vasilije Dakić rekao je juče u Goraždevcu da je velika sreća u ogromnoj nesreći što nije bilo više žrtava.

- Molim sve ljude dobre volje da ne dovode ovde tu bandu od Tačija i Haradinaja - kazao je Dakić.

Petar Petković iz Kancelarije za KiM podvukao je da su Ivan i Pantelija stradali samo zato što su bili Srbi.

- Kakav monstrum morate biti pa da ispalite 78 metaka u pravcu skoro stotinak dece koja su bila na obali reke i tu se kupala?! Ni porodice žrtava, a ni država Srbija, nikada neće prestati da traže pravdu. Ovakvi zločini ne zastarevaju, bez obzira na to što je istraga obustavljena, a krivci će kad-tad odgovarati... - naveo je Petković i podsetio da je ovo mrlja i na obrazu međunarodne zajednice, jer se zločin desio u trenutku kada je ona već uveliko bila prisutna na KiM.

Obeležavanju godišnjice stradanja srpske dece prisustvovali su i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar i rabin Isak Asijel.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milosobilic1389

pre 4 godine

Ко да суди НАТО УБИЦАМА...? Кога да прозивамо...? Само БОГ нам верује и само у његову ПРАВДУ се уздамо...СА ВЕРОМ У БОГА...! Све нас чека СМРТ овоземањска а онда онај најтежи СТРАШНИ СУД који чека...Једино се још у Бога уздајем...Овоземаљске правде за СРБЕ овде на Земљи нема! Схватите то већ једном...И престанимо да кукамо над судбином горком...- овоземаљском...!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija