• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J.

14.08.2019

22:53

PROKUPČANIN OGORČEN ZBOG UTERIVAČA DUGOVA: Izvršitelji mi maltretirali ćerku (13)

Društvo

PROKUPČANIN OGORČEN ZBOG UTERIVAČA DUGOVA: Izvršitelji mi maltretirali ćerku (13)

Podeli vest

Ćerka mi je završila u bolnici zbog stresa jer su mi izvršitelji nenajavljeno banuli u stan dok je ona bila sama i ispitivali je o porodici, primanjima, stvarima... Dug priznajem, ali decu ne smeju da mi diraju, kaže Ivan Stojanović (34)

Izvršitelji su mi banuli u stan 1. avgusta dok je moja 13-godišnja ćerka bila sama i ispitivali je o mojoj porodici, primanjima, stvarima... Toliko su je psihički maltretirali da je završila u bolnici zbog straha i stresa! Ja priznajem dug od 60.000 dinara za telefon, zbog kog su došli, ali ni slučajno nemaju pravo da mi maltretiraju dete, ističe ogorčeni Ivan Stojanović (34) iz Prokuplja.

Svi ih se plaše

On je bahate izvršitelje prijavio policiji i čvrsto je odlučio da ih tuži.

Komora: Nije bilo upada u stan

Iz Komore izvršitelja poručili su da su kontaktirali kolegu iz Prokuplja i da imaju informacije da nije bilo nikakvog "upada u stan dužnika".
- U konkretnom slučaju javni izvršitelj je u skladu sa svojim nadležnostima pokušao da izvrši popis stvari dužnika, ali nikakva izvršna radnja nije preduzeta, pošto on nije zatečen na licu mesta. Vrata kuće otvorila je maloletna ćerka, koja je rekla da joj roditelji nisu tu, na šta su se službena lica zahvalila i samo ostavila obaveštenje za dužnika na vratima. Dakle, ne samo da nije bilo nikakvog ulaska u kuću od strane izvršitelja, nego nije bilo ni bilo kakve dalje komunikacije sa detetom dužnika. Obaveštenje na vratima da se dužnik javi u kancelariju javnog izvršitelja ostavljeno je upravo iz razloga da bi se izbeglo preduzimanje bilo kakvih radnji - odgovorili su nam iz Komore.

- U policiji su mi rekli da pokušam na miran način da rešim problem sa tim izvršiteljima, ali idem do kraja, jer niko nema prava da mi uznemirava dete i da ga ispituje. Već sam kontaktirao sa nekoliko advokata oko tužbe, ali još me više pogodilo to što nijedan od njih nije hteo da preuzme slučaj, pod izgovorom da ne žele da se "kače" sa izvršiteljima. Jedan mi je čak savetovao da sam sastavim tužbu. To je strašno - jada se Stojanović.

On priznaje da ima dug za mobilni telefon od 60.000 dinara, koji je nastao pre dve godine. Međutim, zapanjilo ga je to kako su se ponašale dve osobe koje su 1. avgusta nenajavljeno došle u njegov stan, a predstavili su se njegovoj ćerki kao izvršitelji.

- Nedavno mi je umro otac nakon teške bolesti, a mojoj ćerki je to teško palo, jer je bila vezana za njega. Zato joj je još i teže palo to psihičko iživljavanje izvršitelja. Otvorila im je vrata, lepo im objasnila da je sama kod kuće, ali njih to nije bilo briga. Ispitivali su je od čega živimo, koliko članova porodice živi u stanu i slično. Na kraju su joj rekli da se pomeri sa vrata jer moraju da slikaju stan. Tada su i okačili obaveštenje na vratima da su došli da popisuju stvari - priča Stojanović.

Dete stalno plače

Ćerka ga je, kaže on, sva unezverena pozvala telefonom i Ivan je odmah požurio ka stanu.

60

hiljada dinara duga za telefon ima Ivan Stojanović

- Za deset minuta sam stigao, trčao sam kao bez duše, ali oni su već bili otišli. Ćerku sam zatekao uplašenu i uplakanu, nikako nisam mogao da je smirim. Onda smo otišli kod njenog lekara, gde je primila terapiju, pa smo se zatim uputili u bolnicu. Tamo je lekar konstatovao jak stres i uznemirenost, pa mi je ćerka i dalje pod terapijom. Ne želi da izađe iz kuće, stalno plače i ponavlja da će nam izvršitelji uzeti sve što imamo. Doživela je veliki stres! Zato pitam ko sme u ovoj državi da uznemirava decu i da se ovako ponaša sa njima - ljuti se Stojanović.

Informer je juče kontaktirao Komoru izvršitelja u vezi s ovim slučajem, ali oni su odbili da to komentarišu i nisu odgovorili na naša pitanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Robert

pre 4 godine

Nacin na koji izvrsitelju rade je nestrucan 100 posto. U eu je to veoma lepo uredjeno, nema veze sa sistemom srbije. Izvrsitelj dodje ili pozove prvo na razgovor. Ako ima nalog, sme da udje u objekat, ali ako ga pustite, ako ne, pozove policiju , pa uz njih udje. A decu kada bi i pomislili da diraju ispituju, otkaz momentalni. A ovde stite ovog izvrsioca jos nadlezni. Komisiju specijalnu stvoriti za izvrsitelje. I imaju previse ovlascenja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija