• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

30.08.2019

22:53

JAČI OD DRŽAVE! Izvršitelji pljačkaju i vojsku!

Društvo

JAČI OD DRŽAVE! Izvršitelji pljačkaju i vojsku!

Podeli vest

Izvršiteljka Mirjana Dimitrijević naložila da se sa računa Ministarstva odbrane skine šest miliona evra na osnovu krajnje sumnjive presude po tužbi gazde diskoteke iz Pančeva

Izvršiteljka Mirjana Dimitrijević naložila je da se sa računa Ministarstva odbrane skine šest miliona evra na osnovu sumnjive presude suda po tužbi gazde diskoteke u Pančevu!


Račun ministarstva je pred blokadom nakon što je kontroverzni biznismen Miomir Ostojić, gazda diskoteke "Ekskalibur", tužio vojsku i dobio spor.

Foto: Informer DN

Sumnjiva računica

Naime, Ministarstvo odbrane je sa Ostojićem, vlasnikom poznate diskoteke "Ekskalibur", sklopilo ugovor još 1997. godine o zakupu prostora u tadašnjem Centralnom domu Vojske Jugoslavije u Francuskoj ulici u Beogradu. On je hteo da tu otvori diskoteku.
- Nikada nije ušao u te prostorije. Nije mu odgovarala ventilacija, pa kanalizacija. U svakom slučaju došlo je do spora i on je nas tužio za izgubljenu dobit koju je mogao da zaradi koristeći taj prostor, a nije. Obavljena su i veštačenja da se vidi koliko treba da mu platimo - navodi izvor Informera iz ovog ministarstva.

Mirjana Dimitrijević bez milosti

Mirjana Dimitrijević je inače bivši sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu, a važi za najsuroviju i najbahatiju javnu izvršiteljku u Srbiji! Ona se "proslavila" u oktobru 2017. godine, kada je porodicu Petrović sa dvoje male dece izbacila iz stana na ulicu, i to pre pravosnažne sudske presude. Istovremeno, samo tokom 2017. godine sebi je na ime plata sa računa svoje izvršiteljske firme isplatila više od 200.000 evra! Dimitrijevićeva se specijalizovala za naplatu dugova od nevraćenih bankarskih kredita, a poznata je po tome što po kratkom postupku izbacuje dužnike iz stanova, zbog čega je dobila nadimak "izvršiteljka iz pakla".

Kako dodaje, Ostojić je sve vreme tvrdio da mu je zbog nekorišćenja prostora u Domu Vojske propala dobit 100 puta veća od prihoda klubova i diskoteka koje je on imao u svom vlasništvu.


- U pravosnažnoj presudi navodi se da treba da platimo 633.779.731 dinar, ili oko šest miliona evra, jer je sud procenio da je tolika šteta što Ostojić nije koristio prostor godinu dana. To je neverovatna cifra, skandalozna. Nema te diskoteke ili pića koje tamo možete da prodate, a da zaradite tolike pare kako je veštačio veštak. Možete možda da zaradite 20.000 ili 30.000, ali 500.000 evra mesečno nikako - kaže naš sagovornik.

Ubistvo u "Ekskaliburu" i samoubistvo gazde "Kolosa"

Inače, Miomir Ostojić postao je poznat javnosti kada se u njegovoj diskoteci "Ekskalibur" 1997. godine dogodilo ubistvo. Naime, Beograđanin Zoran Pavlović (22), zvani Bumbar, osuđen je tada za ubistvo na deset godina zatvora. U obračunu koji je usledio posle svađe i prepirke iz pištolja je usmrćen Saša Jeretina (19) iz Pančeva, a njegov drug Mario Pilar bio je ranjen u stomak. Vlasnik "Ekskalibura" je tada, kako su mediji tada pisali, video "kako Pavlović u vreme prepirke i pucnjave, vitla pištoljem".


Ostojić je takođe dovođen u vezu i sa Anđelkom Nešićem Đukom, koji se ubio 2005. godine. O Nešiću javnost je prvi put čula posle incidenata i sukoba oko vlasništva nad splavom "Kolos-Skaj bar" na Savi. U posao sa splavom u leto 2004. godine zajedno sa Nešićem, kako su tada pisali mediji, ušli su i izvesni Dragan Lukić i Miomir Ostojić. Sukob vlasnika kulminirao je 22. oktobra tučom između Nešića i Ostojića.

Foto: Informer DN

Žuri joj se

Naravno, ceo slučaj je došao do poznate izvršiteljke Mirjane Dimitrijević, koja je odmah krenula u izvršenje, da uzme milione od Ministarstva odbrane.


- Nije želela da odloži izvršenje. Tražili smo od izvršiteljke da sačeka odluka Vrhovnog kasacionog suda, ali ona za to nije htela ni da čuje. Već danas vojsci mogu da skinu sa računa šest miliona evra, a onda je i država u blokadi. Ugrožena je i operativna sposobnost našeg ministarstva. I još nešto, kada taj čovek uzme te pare, nikada ga više nećemo videti - objašnjava naš sagovornik.


Za komentar smo zvali i Miomira Ostojića, ali on je samo kratko rekao da je sud u ovom slučaju doneo presudu i nije dalje želeo da komentariše ovaj slučaj.


Inače, juče smo kontaktirali i izvršiteljku Mirjanu Dimitrijević, ali se ona do zaključenja ovog broja nije javljala na poznate brojeve telefona.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mlk

pre 4 godine

Hostapler i prevarant nikada ne mogu biti normalni ljudi cistog obraza.

srle

pre 4 godine

Novi zakon o izvrsiteljima najavljen je jos pre Nove Godine, pa vi vidite. A cuo sam da ce u nekim stvarima biti gori od sadasnjeg. Institucije bi trebalo ozbiljno da se pozabave izvrsiteljskom mafijom.

Aleksandar

pre 4 godine

Ako policija nije najnovijom otimačinom oružija razoružala i vojsku, neznam šta se čeka.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija