• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

04.09.2019

21:23

KONAČNO PREDAH OD SPARINE! Stiglo osveženje, naredne sedmice 'samo' 20 stepeni

Društvo

KONAČNO PREDAH OD SPARINE! Stiglo osveženje, naredne sedmice 'samo' 20 stepeni

Podeli vest

U Srbiju je stiglo zahlađenje, pa danas temperatura neće preći 25 stepeni

Na planinama će biti još svežije. Najviše temperature će se kretati oko 18 stepeni. Slično vreme nas očekuje do kraja nedelje, a novo zahlađenje očekuje se narednog ponedeljka, kada se u Beogradu i većim gradovima Srbije prognozira najviša temperatura od oko 20 stepeni.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić navodi da će danas sunčano vreme biti još samo na krajnjem severu zemlje.
- U ostalim delovima biće skoro potpuno oblačno, dok će na jugu biti i kiše. Kako dan bude odmicao, biće manje oblaka. Jutarnje temperature će padati i na 13 do 14 stepeni, dok će dnevne biti od 21 do 25 stepeni, na planinama oko 18 stepeni. U četvrtak će biti pretežno sunčano i malo toplije, ujutru će ponovo biti hladno sa temperaturama do 15 stepeni, dok će dnevna ići sve do 28 stepeni u pojedinim gradovima. U petak i subotu imaćemo smenu sunca i oblaka, a dnevne temperature kretaće se od 25 do 29 stepeni. U nedelju pre podne biće pretežno sunčano i toplo, ali će po podne stići zahlađenje sa zapada, ono će doneti i naoblačenje sa kišom, a pravi pad temperature sledi u ponedeljak - objašnjava Đurić.

On ističe da će idućeg ponedeljak biti svega 20 stepeni, ali dodaje da ovo zahlađenje neće dugo trajati.
- Već narednih dana očekuje se toplije vreme. U suštini, do kraja meseca očekuje se smena sunca i oblaka, ali neće biti većih zahlađenja, temperature će biti u granicama proseka za ovo doba godine i kretaće se oko 25 stepeni - navodi Đurić.

Lekari: Opasno za hronične bolesnike


Specijalista opšte prakse Branka Grujić ističe da ovako veliki i nagli pad temperature ne odgovara nikome, a najmanje hroničnim bolesnicima.
- Nagle promene vremena veoma loše utiču na one koji su oštećenog zdravlja, a najviše problema imaju srčani i neuropsihijatrijski bolesnici. Zato se savetuje da oni redovno uzimaju svoju prepisanu terapiju. Naravno, ovako nagle promene temperature ne pogoduju ni zdravim ljudima, pa je moguće da će sada biti više prehlada, jer ljudi nisu navikli da se malo toplije obuku - kaže Grujić.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija