• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.09.2019

12:19

ALBANAC NA MERDARE DOŠAO BESNIM PORŠEOM, A ZATIM JE USLEDIO ŠOK! Besna mašina mu je sada oduzeta!

Društvo

ALBANAC NA MERDARE DOŠAO BESNIM PORŠEOM, A ZATIM JE USLEDIO ŠOK! Besna mašina mu je sada oduzeta!

Podeli vest

Na administrativnom punktu Merdare carinici su zaustavili i zadržali skupoceni automobil „porše“, koji nije bio registrovan, niti prijavljen

Pravo iznenađenje carinicima je priredio vozač „poršea“ nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, kada se u popodnevnim časovima pojavio na administrativnom punktu iz pravca AP KiM.

Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti, sa prebivalištem u Nemačkoj, uputio se ka toj zemlji, vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u centralnu Srbiju, saopštila je uprava Carina.

Pregledom dokumentacije i saobraćajne dozvole, utvrđeno je da „porše“ nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, a to vozač nije učinio.

 

 

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina, za koji nije ni znao da nije registrovan, a nije znao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

TERORISTI PRIPREMALI SAMOUBILAČKE NAPADE NA SRBE NA KOSOVU! Meta PRAVOSLAVNA CRKVA u Mitrovici, diskoteka u Gračanici...

S obzirom na to, ovaj luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlada

pre 4 godine

Ako mu nije produzena registracija a jos uvek je vlasnik auta moze biti zadrzan dok se ne produzi registracija. Samo sa odjavljenim carinskim papirima i bez registracija imate pravo oduzeti Auto. U suprotnom mozete biti tuzeni i kasnije uz povratak Auta jos i odstetu platiti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17