• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

11.09.2019

18:43 >> 19:18

NE, NIJE KRIVA HRVATSKA, ZA OVO ZLO JE ODGOVORNA ISKLJUČIVO EU! Kosor: Srbi nisu bili antifašisti, samo su Hrvati ratovali protiv Hitlera! AKO POSTOJI, OVO JE JEDINICA ZA BEŠČAŠĆE!

Društvo

NE, NIJE KRIVA HRVATSKA, ZA OVO ZLO JE ODGOVORNA ISKLJUČIVO EU! Kosor: Srbi nisu bili antifašisti, samo su Hrvati ratovali protiv Hitlera! AKO POSTOJI, OVO JE JEDINICA ZA BEŠČAŠĆE!

Podeli vest

Posle izjave hrvatske predsednice da je njena zemlja, srazmerno broju stanovnika, dala najviše pripadnika antifašističkog pokreta u Drugom svetskom ratu, iz Hrvatske stiže nova "revizionistička" teza, ovaj put, čini se, ne samo "izvan" istorijske istine, već i više od toga.

Darinko Kosor, zastupnik u Hrvatskom saboru i predsednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS), "ustanovio je", kako je ustvrdio, da Srbija nije ni imala antifašistički pokret, te ne vidi otkud joj pravo da optužuje Hrvatsku za fašizam.

Darinko Kosor jedini je poslanik HSLS u vladajućoj koaliciji okupljenoj oko najuticajnije HDZ, premijera Andreja Plenkovića.

On je rođak nekadašnje premijerke i šefice HDZ Jadranke Kosor, a HDZ je napustio I formirao HSLS, u čijem opisu na zvaničnoj stranici stoji da je - stranka centra.

Kosorova HSLS u Saboru deluje u poslaničkom klubu zajedno sa dva poslanika Hrvatske demokrišćanske stranke I Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije I Baranje, na čijem čelu je Branimir Glavaš, kojem se sudi za ratne zločine tokom ratova 90-tih.

Darinko Kosor se po pravilu javlja kada je reč o napadima na Srbe i Srbiju.

Mimo toga, moglo bi se reći da su i on i njegova HSLS gotovo beznačajne u hrvatskoj javnosti, amnogi ne bi znali ni da još uvek postoje, da se Kosor nije "bacio kamenom" na lidera SDS S Milorada Pupovca, nakon što je dao intervju portalu Radiosarajevo.

U jednom reagovanju na hrvatskom portalu Forum konstatovano je da tako kao Kosor zbore liberali, večito prilepljeni uz vladajuće, koji su napadima na Srbe našli sjajnu priliku za ponovnu afirmaciju.

U Hrvatskoj to, navodi se, ne košta ništa, a time se može toliko mnogo dobiti.

Poznata je tako Kosorova izjava s kraja prošle godine, kada je rekao da je, što se njega tiče, sa Vučićem I ovakvom Srbijom - gotovo. "Ja ulazak ovakve Srbije u EU ne želim! Kad je meni dosta, onda je stvarno dosta!", rekao je nakon prošlogodišnjeg obeležavanja vojno-policijske akcije Oluja u Bačkoj Palanci.

On je tada rekao i da je Srbija opsedunuta mržnjom prema Hrvatskoj i Hrvatima, što, kako je rekao, nije viđeno od vremena Miloševića.

- Sa takvom politikom ne treba imati više ništa, ali baš ništa. Ne treba ih ni komentirati ni prenositi, ni se braniti, ni ih napadati, jer to nema nikakvog smisla. Nemamo ni jedan razlog više da se dodvoravamo Evropi I pričamo priče da mi želimo što pre njihov ulazak u EU. Budimo iskreni, ja ulazak ovakve Srbije u EU ne želim! - naveo je Darinko Kosor.

Tada je, takođe, rekao da Srbija nije izvukla nikakve pouke iz rata koji su Srbi izazvali na ovim prostorima.

Očekuje, kazao je, od predsednice i premijera Hrvatske da ne odlaze u takvu Srbiju.

Septembra prošle godine Darinko Kosor je tražio sazivanje sastanka predstavnika vladajuće koalicije sa zahtevom da se odrede prema izjavi predsednika Vučića o Miloševiću, Kninu i "šahovnici", koje su izazvale burne reakcije u hrvatskoj javnosti.

Kosor je, kako su tada javili hrvatski mediji, rekao da posebno očekuje da na sastanku vidi jasne stavove vlade i koalicionog partnera Samostalne demokratskle srpske stranke (SDS S) o Vučićevom govoru u kome je "tvrdio da je Slobodan Milošević bio veliki lider, ali mu želje nisu bile realne", zbog čega su Srbi "platili veliku cenu", te da se "danas u Kninu vijori šahovnica, koje tamo nikada nije bilo".

Ipak, "otkriće" da u Srbiji nije bilo antifašista ne može se meriti ni sa jednom od njegovih dosadašnjih provokacija.

 

 

Na kraju šta reći?! 

Nije kriva Hrvatska i povampireni ustašluk. Za ovo je odgovorna EU i njena nakaradna politika. Primili su zemlju koja slavi holokaust, koja negira genocid i najstrašniji logor (Jasenovac) koji je ikad postojao, koja je otela više od milijardu evra penzija, koje neće da isplati svojim građanima samo zato što su druge vere i nacije (Srbi)... Koja je otela nekoliko hiljada godina radnog staža, opet onim koji su druge vere i nacije (Srbi), koja im je otela 40 hiljada stanova...

Koja je vojskom prognala 220.000 svojih građana jer sz Srbi... Koja im je srušila, zapalila i opljačkala 20.000 kuća, jer im treba smanjiti broj na ispod tri odsto...

Pobila babe i đedove, koji su poverovali Franji Tuđmanu da im se neće ništa desiti... 

Može u nedogled!

Ne, Nije kriva Hrvatska, za ovo zlo je odgovorna isključivo EU!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 4 godine

Kako bre napadate Hrvate? Pa, oni su imali antifašističko pleme Indijanaca pre nekoliko vekova... Pardon, stoljeća!

Smrad1

pre 4 godine

Može mi da sviramo protiv Hrvatske kolko oćemo, ali oni su u EU i imaju duplo bolji standard od nas. Za koju godinu će da nas kupe.

Gamal

pre 4 godine

Kada je to broj prognanih sa 80 000 iz Zapadne Slavonije i 300 000 iz Kninske Krajine pao na 220 000?

dusan

pre 4 godine

Hajde znamo da su zli, odvratni, pakosni, lazovi i jos mnogo toga ali da su glupi i neobrazovani to je vrhunac ustaske nacije.

Smrad

pre 3 godine

Zahvalimo Slobi, Martiću i Mladiću šta je proterano 250000 hiljada Srba iz Hrvatske

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija