• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. PAUNOVIĆ

11.09.2019

23:15

ISPOVEST NOVOSAĐANKE KOJA JE 2016. PREŽIVELA MASAKR U KAFIĆU U ŽITIŠTU! DEVOJKA HEROJ! Ostala bez noge, a studira, trenira, putuje...

Društvo

ISPOVEST NOVOSAĐANKE KOJA JE 2016. PREŽIVELA MASAKR U KAFIĆU U ŽITIŠTU! DEVOJKA HEROJ! Ostala bez noge, a studira, trenira, putuje...

Podeli vest

Bojana Ćorilić (24) pre tri godine teško povređena u pucnjavi, zbog čega joj je amputirana noga. Mogu samo da nastavim da živim i dokazujem nemoguće, kaže ova hrabra devojka

Kada primite šest metaka u telo, normalno je da vam se život okrene naglavačke. Pre tri godine lekari su mi davali male šanse da preživim. Ipak sam uspela i postala čudo!

Ovako svoju ispovest za Informer započinje Bojana Ćorilić (24) iz Novog Sada, jedna od preživelih žrtava masakra u Žitištu 2. jula 2016. godine.

Foto: Informer DN

Dan po dan

Išla sam dan po dan i gurala napred zbog svoje porodice, prijatelja, zbog sebe
Bojana Ćorilić

Toga dana ova mlada devojka sasvim slučajno je teško ranjena u pucnjavi u kafiću "Makijato". Tada je Siniša Zlatić u svom krvavom piru "kalašnjikovim" ubio petoro ljudi, među kojima i bivšu ženu, a ranio još 22 osobe (vidite okvir). Zbog ozbiljnih povreda lekari su Bojani morali da amputiraju levu nogu, a davane su joj i minimalne šanse za oporavak.

Podrška porodice

Na taj krvavi julski dan Bojana danas gleda kao na svoj drugi rođendan, kao na dan kada joj je pružena još jedna šansa za život.

Ranio je pomahnitali Siniša Zlatić

Siniša Zlatić je 2. jula 2016. godine zapucao iz "kalašnjikova" na goste kafića "Makijato" u Žitištu. On je zbog bolesne ljubomore upao naoružan u kafić, ubio svoju bivšu ženu Dijanu i ranio još 22 osobe. Zbog ovog strašnog zločina osuđen je na 40 godina robije. Među povređenima doktori su najmanje šanse za oporavak davali tada dvadesetogodišnjoj Bojani, koja je, zbog metaka koji su je pogodili, ostala bez leve noge.

- Nažalost, sećam se svega što se dogodilo tog dana. Ali kako vreme odmiče, taj užasni događaj bledi u mom sećanju. Ne mogu da objasnim ni zašto ni kako. Mogu samo da nastavim da živim i dokazujem nemoguće. Kao i svaki čovek, i ja imam loše dane, ali im ne dozvoljavam da me savladaju, a ako svojom borbom uspem da inspirišem barem jednu osobu, biću najsrećnija na svetu - kaže ova hrabra devojka i uz osmeh, koji nikada ne skida sa lica, nastavlja:

O čoveku koji me je osakatio i ne razmišljam

Na naše pitanje da li je uspela da oprosti čoveku koji joj je naneo toliko zla ni krivoj ni dužnoj i kako se osećala kada je osuđen na 40 godina robije, Bojana odgovara:
- Ne razmišljam o tome uopšte. Nikada nisam ni razmišljala. Idem samo napred i ne osvrćem se - rekla je Bojana.

- Sve na šta sam navikla u sekundi je nestalo. Život mi se promenio iz korena, ali sam iz nesreće koja mi se dogodila dosta toga i naučila. Brojne operacije prebrodila sam uz porodicu i prijatelje. Uz njih mi je sve bilo lakše, a bez njihove ljubavi i podrške ne bih uspela da se uzdignem, vratim osmeh na lice i ponovo postanem ona stara, devojka puna života. Išla sam dan po dan i gurala napred zbog svoje porodice, prijatelja, zbog sebe... Da, život mi je sada dosta drugačiji, ali ga volim baš takvog kakav jeste!

Samo idite napred

Tragedija koja joj se dogodila kao da nije ostavila traga na njoj. Kako kaže, i dalje živi život punim plućima, uživa u svakom novom danu i ne dozvoljava da je hendikep sprečava da uživa u stvarima koje voli.

Foto: Informer DN

 

 

- Nakon svega što mi se desilo, vratila sam se na Fakultet tehničkih nauka, gde trenutno završavam četvrtu godinu na smeru za softversko inženjerstvo i informacione tehnologije i sada pišem diplomski rad. Programiranje volim i time želim da se bavim u budućnosti, a volela bih i da napišem knjigu i da pomažem ljudima kojima je to potrebno. Putovanja su moja ljubav i toga se ne odričem ni sada kada je to dosta teže. Počela sam da se bavim i modelingom, dosta treniram, družim se i izlazim sa svojim drugovima, idem u bioskop... Ma, volim sve što vole mladi - uz osmeh priča ova devojka.

Foto: Informer DN

Ona ipak priznaje da ima dana kada ni njoj nije lako.

- U početku, dok sam se još oporavljala, bila sam depresivna i tužna. Ali to je bilo i očekivano. Kad ti se sruši svet, normalno je da padneš i kloneš duhom. Put kojim idem nije lak. I dalje imam svoje uspone i padove. Živite dan po dan. Samo idite napred i nemojte da stanete. Vreme ne leči rane, ali vam omogućava da lakše živite sa njima. Jednog dana će biti lakše. Samo treba da istrajete i da ga dočekate - zaključuje Bojana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija