• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

13.09.2019

00:25

HRVATI SVOJATANJEM TESLE SAMO SEBI SMANJUJU CENU, A NJEMU PODIŽU! Kusovac u emisji Pravac na Pink 3: Toliko ga svojataju, da to govori koliko je vredan!

Društvo

HRVATI SVOJATANJEM TESLE SAMO SEBI SMANJUJU CENU, A NJEMU PODIŽU! Kusovac u emisji Pravac na Pink 3: Toliko ga svojataju, da to govori koliko je vredan!

Podeli vest

Nikola Tesla je Srbin koji je svim delima zadužio ceo svet, ističu sagovornici Pink 3, koji smatraju da nam balkanske novokomponovane nacije ne otimaju samo jezik i naše slavne ličnosti, već su počeli da udaraju i po našoj kulturi

Istoričar Saša Adamović rekao je gostujući u emisiji Pravac na Pink 3 da je Tesla Srbin i da pripada srpskom narodu. 

Kako je istakao, Tesla je naparvio karijeru u Americi jer je u to vreme to bila jedini država koja je svojim resursima mogla da stvori uslove da realizuje sve svoje pronalaske i da postigne ono što je postigao. 

Foto: Printscreen TV Pink

Adamović je naglasio da je Tesla uz Đokovića najprepoznatljivije ime su SAD. 

HRVATSKA SE TEMELJI NA USTAŠTVU! Linta o Kolindinom pismu upućenom Pupovcu: ŽIVIMO U ZEMLJI MRŽNJE!

 

- Očito je da je nekome potrebno da se kiti tuđim perjem, nije samo Tesla u pitanju. Balkanske novokomponovane nacije napravljenje preko društvenog inžinjeringa ne otimaju nam samo jezik ili naše slavne ličnosti, već su počeli da udaraju po našoj kulturi, po tradiciji i žele da nam otmu kulturno nasleđe – istakao je Adamović.

Istoričar umetnosti Nikola Kusovac takođe tvrdi da je Tesla naš i objašnjava da je njegova supruga po ženskoj liniji u srodstvu sa Teslom. 

Foto: Printscreen TV Pink

- Mogu da tvrdim, mada nisam genetičar da je Tesla povukao na majku Georginu ili Đuku kako su je zvali, da je njene gene preuzeo. Kod moje ćerke se pojavljuju isti simptomi, sindrom iste bolesti koju je imao Telsa. On je imao hondrome koji su kacificirali u mladosti, mada mogu biti itekako opasni, jer mogu da se prošire po celom organizmu – naveo je Kusovac. 

Kako je dodao, on ne spada u red onih koji se ljute što drugi svojataju Teslu.

 - Iskusio sam na nekim drugim primerima da ne treba biti uskogrud. Toliko ga svojataju da to znači da je vrlo vredan. To što ga svojataju samo mu diže cenu, a njima skida. On je po delu svetski – svojim delima je zadužio ceo svet – istakao je Kusovac. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija