• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2019

08:39

DOSTA ZULUMA! Rektorski kolegijum neće dozvoliti ometanje normalnog rada Rektorata

Društvo

DOSTA ZULUMA! Rektorski kolegijum neće dozvoliti ometanje normalnog rada Rektorata

Podeli vest

Rektorski kolegijum Beogradskog univerziteta neće dozvoliti sprečavanje normalnog rada Rektorata i u slučaju potrebe preduzeće sve odgovarajuće pravne mere, poručili su iz te institucije

 

U saopštenju koje je dostavio medijima, Rektorski kolegijum navodi da ne odobrava neovlašćeni boravak bilo kojih lica van radnog vremena, kao i najavu onemogućavanja redovnih aktivnosti u Rektoratu.

Rektorat, naime, smatra da takav način izražavanja stavova nije primeren akademskoj zajednici i da je grubo zloupotrebljena otvorenost Rektorata.

U saopštenju podsećaju na jučerašnje događaje u ygradi Rektorata navodeći da je tokom proslave Dana Univerziteta u Beogradu u Rektorat pored zvanica ušao veći broj lica koja nisu bila pozvana, te da je nakon svečane akademije jedna grupa, koja je sebe deklarisala kao studenti iz Pokreta "1 od 5 miliona", ušla s transparentima na koktel u dvorište Rektorata.

"U međuvremenu se oformila i druga grupa i povremeno je dolazilo do međusobnih verbalnih sukoba i nagoveštaja fizičkog obračuna. Studentski parlament Univerziteta u Beogradu kao jedini legitimni predstavnik studenata pokušao je da posreduje između dve sučeljene strane i pozvao ih da ne vrše pritisak na rad tela Univerziteta", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je druga grupa u kasnim popodnevnim časovima napustila zgradu Rektorata, dok je prva grupa ostala u zgradi i prihvatila je pravila kućnog reda da se zgrada zaključava od petka posle podne do ponedeljka ujutro, ali im nije bilo onemogućeno da, po potrebi, izađu i vrate se u zgradu.

U zgradi su tako ostala dva radnika stalno angažovana na poslovima obezbeđenja Rektorata i petnaestak lica iz Pokreta "1 od 5 miliona".

Danas su, međutim, kako navode, taj dogovor lica koja borave u zgradi prekršila i postavila su nove uslove, pokrila bezbedonosne kamere i time onemogućila redovnu kontrolu bezbednosti zdanja.

Postavili su i prepreke na sve ulaze u Rektorat i zahtevali da im se predaju ključevi zgrade, navode iz te institucije uz upozorenje da takve poteze neće dozvoliti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mali ficarava

pre 4 godine

Gdeje vlast? Policija to da izbaci van.

Dejan

pre 4 godine

Tреба их похватати за уши и избацити из зграде ректората!То су беспосличари и скитнице! Њима не треба ректорат нити факултети!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija