• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2019

15:55

"Krušik": GIM nije povlašćen u odnosu na "Jugoimport SDPR"

Društvo

"Krušik": GIM nije povlašćen u odnosu na "Jugoimport SDPR"

Podeli vest

Preduzeće GIM ni na koji način nije u povlašćenom položaju, niti u povoljnijoj poziciji po pitanju cena u odnosu na "Jugoimport SDPR", saopštila je Holding korporacija "Krušik".

"U skladu sa svojim poslovnim ciljem ostvarivanja najvišeg nivoa prihoda, Holding korporacija ''Krušik'' prilikom definisanja cena, vodi računa o tržišnim uslovima, konkurentnosti kao i o drugim faktorima. Formiranje cena zavisi i od modela proizvoda, tražene količine, kao i da li je u pitanju nastavak ugovaranja sa poznatim korisnikom ili se radi o novom tržištu", saopštava "Krušik".

Zbog mogućnosti upoređivanja, "Krušik" u nastavku navodi i ugovorene količine i strukturu mina.

Sa GIM-om je ugovorena isporuka sledećih mina:

1) 50.000 razornih mina 120mm (0+4);
2) 157.000 razornih mina 81/82mm (0+4) i
3) 60.000 razornih mina 60mm (0+2).

Sa "Jugoimport SDPR" smo početkom 2017. godine (nakon toga nije bilo ugovaranja isporuke značajnih količina minobacačke municije), potpisali četiri različita ugovora za isporuku sledećih mina:

1) 15.000 razornih mina 120mm (0+6);
2.1) 73.756 razornih mina 82mm (0+6);
2.2) 105.150 razornih mina 82mm (0+6) i
3) 10.000 razornih mina 60mm (0+4)

"Na osnovu navedenog može se zaključiti da su preduzeću GIM isporučivani modeli mina sa 2 dopunska punjenja manje. Konkretno, mine 60mm su GIM-u isporučene u varijanti 0+2, sto znaci da imaju 2 dopunska punjenja, a ''Jugoimport SDPR'' smo prodavali mine 60 mm u varijanti 0+4, koji imaju 4 dopunska punjenja. Isti slučaj je bio i kod mina 81/82mm i 120mm. GIM-u smo prodavali mine 81/82mm i 120mm sa 4 dopunska punjenja, dok smo SDPR-u isporučivali mine 82mm i 120mm sa 6 dopunskih punjenja", navode u "Krušiku" i dodaju da su, po kalibrima, razlike u cenama sledeće:

1) mine 120mm - sa "Jugoimport SDPR" ugovorena isporuka robe po nižim cenama za 0,60 USD/kom.
2) mine 81/82mm - ugovorene niže cene sa GIM-om u odnosu na "Jugoimport SDPR" od 1,24 do 2,00 USD/kom.
3) kod mina 60mm su ugovorene niže cene za GIM u odnosu "Yugoimport SDPR" za 6,58 USD/kom.

"Radi razumevanja ove razlike, naglašavamo da od broja dopunskih punjenja zavisi domet mina. Dakle, Holding korporacija ''Krušik'' je GIM-u isporučivala municiju kraćeg dometa, za koju smo davali adekvatne tehničke karakteristike i tablice gađanja. S obzirom na to da su mine prodate GIM-u kompletirane uz manji broj punjenja, jasno je da njihova cena koštanja mora biti niža", saopštava "Krušik" i zaključuje:

"Iz navedenih podataka može se zaključiti da preduzeće GIM ni na koji način nije u povlašćenom položaju, niti u povoljnijoj poziciji po pitanju cena u odnosu na ''Jugoimport SDPR'' .


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija