• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.09.2019

16:55

POLITIČKO SUČELJAVANJE ONEMOGUĆAVA OBRAZOVANJE STUDENATA! Povodom SKANDALA U REKTORATU, oglasilo se predsedništvo studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu!

Društvo

POLITIČKO SUČELJAVANJE ONEMOGUĆAVA OBRAZOVANJE STUDENATA! Povodom SKANDALA U REKTORATU, oglasilo se predsedništvo studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu!

Podeli vest

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Dana 16.09.2019. godine zbog ugroženosti prava oko 100 hiljada studenata Univerziteta u Beogradu održana je hitna sednica proširenog predsedništva Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu. Legitimno izabarnim studentskim predstavnicima onemogućeno je održavanje sednice u svojim prostorijama unutar zgrade Rektorata, od strane okupljenih studenata koji su blokirali zgradu.

Predsedništvo Studentskog parlamenta jednoglasnog je mišljenja da ovakvo izražavanje stavova ugrožava nastavni proces i koči rad službi koje su na usluzi svim studentima.

I MARINIKA TEPIĆ (45) NAPRASNO POSTALA "STUDENTKINJA"! Desna ruka Dragana Đilasa, preletačica i peračica biografije, POKUŠAVA DA NAS NAPRAVI BUDALAMA!


Naglašavamo da je onemogućeno korišćenje prostorija Rektorata u kojima se održavaju ispiti, predavanja i konsultacije, podnošenja dokumenata i njihovo lično preuzimanje, kao i održavanje svih sednica, komisija i sastanaka koje doprinose poboljšanju uslova studiranja i rešavanju njihovih problema, kao i potpisivanje međunarodnih ugovora o razmeni studenata.


Studenstki parlament UB je u okviru svojih ovlašćenja uvek, kao i do sada, otvoren za sve zahteve studenata. Ne podržavamo bilo kakav vid političkog sučeljavanja unutar celokupnog Univerziteta u Beogradu, zbog toga ovim putem apelujemo da se vrata Rektorata otvore i da se svima omogući redovno funkcionisanje.

 


Nadamo se da će nemile scene koje su se dogodile prethodnih dana u Rektoratu biti zamenjene institucionalnim rešenjem brojnih problema studenata - zaključuju iz proširenog predsedništva studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija