• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rina

17.09.2019

10:30

(FOTO/VIDEO) HEROJ IZ VODE KOJI JE SPASIO NA STOTINE LJUDI! Samoubice nisu mogle da ga pogledaju u oči!

Društvo

(FOTO/VIDEO) HEROJ IZ VODE KOJI JE SPASIO NA STOTINE LJUDI! Samoubice nisu mogle da ga pogledaju u oči!

Podeli vest

Svedoci smo brojnih nesreća u kojima se životi gube utapanjem u reci ili jezeru, tada sa većim ili manjim uspehom na scenu nastupaju profesionalni ronioci koji su iz ljubavi prema vodi, ali i prema drugim ljudima birali ovaj težak, ali human poziv. Nenad Stojković već 30 godina iz vode izvlači utopljenike koji su u smrt otišli prevrtanjem automobila, loše plivače i samoubice

-Najneprijatnija situacija je kad spasim osobu koja je sama sebi htela da oduzme život. Čovek me gleda kao da se ponovo rodio. Te emocije ne mogu da se opišu rečima, pomešane su i sreća i tuga, a oni su ti kojima uvek bude neprijatno od njih samih, a posle i do mene- priča Nenad za RINU.

Sa čarima podvodnog sveta ovaj Čačanin upoznao se 1983. godine u redovima JNA. Oduševljen kao mladić želeo je da postane ronilac, ali umesto istraživanja dalekih okeana, sudbina mu je opredelila da davljenicima pruža zadnju slamku spasa.

-Prvi put kad je trebalo da zaronim kako bih pronašao čoveka koji se davio bilo je strašno. Razmišljao sam da reagujem što brže jer znam da su sekunde odlučujuće. Pronašli smo mrtvog i to je za mene bio šok- priseća se Nenad svoje prve intervencije.

 

Foto: rina.rs

Nakon vatrenog krštenja i velikog stresa, odlučio je da se raskusura sa emocijama i da poslu pristupa isključivo profesionalno.

-Sam sa sobom sam trenirao da emocije ostavim po strani, jer to samo loše utiče na moj efektivan rad. Dugo sam to vežbao, ali i danas kad sam video sve i svašta i dalje se posle intervencije osećam kao isceđen sunđer- rekao je Nenad.
 

 

Bilo je slučajeva kad je, da bi spasio davljenika, u reke uskakao i bez ronilačke opreme i kaže da su mu ta spašavanja najdraža. U svojoj 30 godina dugoj karijeri imao je preko 100 teških intervencija, a radio je u izuzetno teškim uslovima – hladnoj, mutnoj i brzoj vodi.

 

Foto: rina.rs

-Najteži trenutak za sve ove godine bio je kad sam spašavao sedmogodišnjeg dečaka kog je voda odvukla u cev na bazenu i nije mu bilo spasa, izvukli smo ga mrtvog, a to je pritom bio i dečak kog sam poznavao- priča ovaj hrabri ronilac.



VATROGASAC SE UTOPIO U JEZERU ĆELIJE! Ronioci izvukli telo dvadesetosmogodišnjaka koji je ranije danas ispao iz čamca!

Nenad planira da se ronjenjem bavi dok god je u fizičkoj mogućnosti da pomaže drugima, a i svoje slobodne dane često provodi kraj vode, od koje kako kaže – uvek uči.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija