• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs/Informer.rs

18.09.2019

13:32

RUSKI GAS STIŽE DO SRBIJE ZA NOVU GODINU! U Bugarskoj sutra počinje izgradnja „Balkanskog toka“ do naše zemlje

Društvo

RUSKI GAS STIŽE DO SRBIJE ZA NOVU GODINU! U Bugarskoj sutra počinje izgradnja „Balkanskog toka“ do naše zemlje

Podeli vest

Bugarski operater „Bulgartransgaz“ i saudijsko-italijanski konzorcijum „Arkad“ potpisali su sporazum o investicionom projektu, isporuci materijala za izgradnju bugarskog kraka gasovoda „Turski tok“ („Balkanskog toka“), kao i o puštanju u rad gasovoda, piše portal „Fokus“

Sporazum je bio potpisan u Vladi u prisustvu premijera Bugarske Bojka Borisova, ministarke energetike Bugarske Temenužke Petkove, ministra industrije i trgovine Rusije Denisa Manturova, kao i ambasadora Saudijske Arabije u Bugarskoj.

Prema rečima Borisova, od sutra počinje izgradnja kraka.

- Devedeset odsto cevi se već nalazi u Bugarskoj. Oni će sutra početi da ih prebacuju na deonicu i mi ćemo početi sa izgradnjom - izjavio je Borisov.

On je dodao da je „Južni tok“ obustavljen zbog korupcije i tendera koji su sprovođeni na netransparentan način. Procedura realizacije „Turskog toka“ u potpunosti je transparentna.

Vrednost sporazuma iznosi 1.102 milijarde evra. Rok za početak eksploatacije gasovoda je 615 dana, dok bi prvih 250 dana trebalo da bude izgrađena magistralna infrastruktura.

Podsetimo, juče je Petkova izjavila da Bugarska preduzima sve napore za realizaciju projekat na vreme, dok je Manturov izrazio nadu da će krak početi sa radom u januaru 2020. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija